Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відкрилась фотовиставка "Війна за Мир"

У Хусті відкрилась фотовиставка "Війна за Мир"

1 березня у приміщені Хустської міської картиної галереї за ініціативи Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Ужгород та ГО «Закарпатська громада» продовжила свою подорож міжнародна  фотовиставка «Війна за Мир». 

ВІДЕО ДНЯ

Фотовиставка «Війна за мир» відбулася за підтримки ГО "Хуст", ГО "Хуст-наш дім", ГО "Клуб моржів", ГО "Клуб спортивної та мистецької молоді "ЕКСТРІМ-АРТ-ЛАЙФ" та за сприяння газети "Хуст", – повідомляє прес-служба ГО «Закарпатська громада». 

«Зовсім скоро ми відзначатимемо 77-у річницю проголошення Карпатської України. Як тоді, так і зараз справжні патріоти захищають терени нашої держави. Сьогодні тисячі військових віддають свої життя та захист цілісності України. Це ж робили і воїни Карпатської Січі  77 років тому на теренах Закарпаття. Ми не маємо права їх забувати», – наголосив співорганізатор виставки, голова ГО "Хуст наш дім", Микола Аннишинець. 

Реклама

Виставка має на меті донесення об’єктивної інформації про події на Сході України та порушення Російською Федерацією норм міжнародного гуманітарного права. Представлені на ній фотороботи зображують українських добровольців, зокрема бійців окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ», у складі 93-ої механізованої бригади Збройних сил України. Хронологічно світлини охоплюють період від початку діяльності військових – до сьогоднішніх днів. 

На відкритті виставки координатор Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Ужгород, Кондратюк Борис, нагадав про події 1 березня 2014 року : 

Реклама

«Саме цього дня вранці два роки тому в порт Феодосії увійшов російський десантний корабель на повітряній подушці «Зубр» без знаків розрізнення. А близько 30 осіб проникли на територію запасного командного пункту 55-го зенітно-ракетного полку в Євпаторії, відібрали зброю та засоби зв’язку в кількох десятків українських військовослужбовців. О 13:00 озброєний загін у кількості біля 300 російських спецназівців на 10 машинах намагався взяти під свій контроль українську прикордонну заставу в Балаклаві. Мешканці Балаклави стали живим щитом між українською прикордонною заставою та російськими військовими, вимагаючи не допустити кровопролиття. Президент РФ Путін запросив у Ради Федерації РФ дозвіл на використання російських військ «до стабілізації суспільно-політичної ситуації» в Україні. Рада Федерації прохання задовольнила. І саме ці трагічні події призвели до  систематичного порушення  прав людини та  норм міжнародного  гуманітарного права». 

Контактний телефон для отримання детальнішої інформації: 098-12 594 92 (Андрій).

Вхід вільний.

Реклама

Фотовиставка триватиме до 4 березня 2016 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно