Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Влада Мукачева зробила дітей заручником своєї впертості, – Москаль

Влада Мукачева зробила дітей заручником своєї впертості, – Москаль

Влада Мукачева зробила дітей заручником своєї впертості, – Москаль
Фото: Укрінформ

Геннадій Москаль на своєму сайті зазначив, що мукачівська міська влада зробила заручником своєї некомпетентності і впертості дітей, абсолютна більшість яких – із незаможних чи неповних сімей. 

ВІДЕО ДНЯ

"Акцію протесту з перекриттям автодороги «Київ – Чоп», яку влаштували в понеділок працівники та учні мукачівських профтехучилищ, спровокувала мукачівська міська влада, – заявляє голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. – Яка, грубо порушуючи закон «Про Держбюджет України на 2016 рік», відмовляється фінансувати три професійно-технічні навчальні заклади (ПТНЗ). Близько п’ятсот працівників і майже дві тисячі учнів мукачівських ПТНЗ з початку року не отримують зарплату й стипендію, 72 дітей, які є круглими сиротами, не забезпечуються гарантованим державою триразовим харчуванням, а в самих навчальних закладах не йде проплата за енергоносії", – констатує губернатор області.

"Питання фінансування ПТНЗ досі не вирішено на центральному рівні, однак якщо його навіть перекладуть на обласний та Державний бюджет, мукачівській мерії до вступу змін у законну силу все одно доведеться фінансувати ПТНЗ з міського бюджету. Тому що, згідно ст. 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.

Реклама

Гроші для фінансування ПТНЗ в Мукачеві є, на початок року сума вільних залишків тут перевищує 56 мільйонів гривень. В інших обласних містах Закарпаття (Ужгороді, Берегові та Хусті) професійно-технічні заклади фінансуються з міського бюджету – працівники отримують зарплати, учні стипендію, йде проплата за енергоносії. І те, що цього не хочуть робити в Мукачеві, ні пояснити, ні виправдати не можна. Мукачівська міська влада зробила заручником своєї некомпетентності і впертості дітей, абсолютна більшість яких – із незаможних чи неповних сімей. Якщо в Мукачеві й далі відмовлятимуться фінансувати ПТНЗ, це призведе до соціального вибуху, вина за який повністю ляже на міську владу", – додав Геннадій Москаль.

Нагадаємо, колективи ПТНЗ Мукачева мають намір сьогодні продовжити акції протесту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно