Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті затвердили обласну програму розвитку тваринництва

На Закарпатті затвердили обласну програму розвитку тваринництва

На Закарпатті затвердили обласну програму розвитку тваринництва

У Закарпатській області розроблена та затверджена "Програма розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва і бджільництва в області на 2016-2020 роки". Вона спрямована на створення сприятливих умов для розвитку тваринництва, стимулювання товарного виробництва, будівництво цехів переробки молока та м’яса в області. Програма передбачає фінансову підтримку тваринництва за 11 напрямками. В обласному бюджеті на нинішній рік на їх фінансування передбачено 750 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Аналогічна Програма підтримки діяла і протягом 2010-2015 років. Минулоріч на її реалізацію з обласного бюджету виділили 1 мільйон 416 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА.

Зокрема, чотирьом товаровиробникам з Виноградівського, Тячівського, Воловецького районів частково відшкодували вартість 6 одиниць придбаного обладнання для молокопереробних цехів. Трьом – 5 одиниць придбаної техніки для заготівлі кормів і обладнання для тваринницьких приміщень у Виноградівському та Хустському районах.

Реклама

Чотирнадцяти фермерам у Берегівському, Виноградівському, Воловецькому, Мукачівському, Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Ужгородському, Хустському районах здешевлено вартість утримання вівцематок, від яких одержано приплід. У Мукачівському районі одному фермерському господарству – козоматок.

У Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Рахівському, Свалявському, Тячівському районах 87 закарпатців, які утримують від 1 до 10 голів вівцематок одержали підтримку за наявне поголів’я.

Реклама

Шести племінним господарствам з розведення районованих карпатських бджіл у Берегівському, Мукачівському районах та місті Хуст спрямували кошти на розвиток бджільництва.

"У нинішньому році при виділенні коштів пріоритет в області надаватиметься розвитку інфраструктури м’ясо- та молоко переробки – будівництву та реконструкції забійних пунктів, боєнь, переробних цехів, – каже директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо. – Згідно з нормами Закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" з 2017 року в Україні діятиме заборона реалізації та обігу необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також м’яса тварин подвірного забою, а нині на території області недостатня кількість забійних пунктів та об’єктів молокопереробки".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно