Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В одному із сіл Закарпаття мешканці "літають" через річку

В одному із сіл Закарпаття мешканці "літають" через річку

Жителів села Нижній Бистрий, що на Закарпатті, можна називати справжніми екстремалями. Адже по кілька разів на день вони "літають" над гірською річкою. Змінилась не одна влада і навіть не одна країна, проте за півстоліття ніхто так і не спромігся збудувати міст.

ВІДЕО ДНЯ

Річка Ріка розділяє Нижній Бистрий на дві частини. Щоб не йти до мосту, свого часу тут змайстрували повітряну переправу: за допомогою двох тросів і барабана прикріплене сидіння переправляють з одного берега на інший..

"Наші батьки жили на тій стороні. Тож зробив, щоб до них ходити. Тут за 2 кілометри є міст. Мені набридло так далеко ходити. За 10 хвилин – я у їхній хаті", – пояснив Іван Россоха, який змайстрував переправу.

Реклама

Відтак аби потрапити на інший берег, потрібна допомога. Один повинен крутити барабан, а інший – "летіти". Щодня повітряним човном користуються приблизно три десятки жителів.

Є у селі й інша подібна переправа. Звідти до найближчого мосту 7 кілометрів. Щоправда, замість сидіння, там прилаштовано корито.

Реклама

Так на інший берег переправляються не лише люди. За допомогою корита на той бік річки перевозять сіно, будівельні матеріали, меблі, а влітку навіть худобу. Мешканці просять владу звести міст ще із часів СРСР. Однак, як тоді, так і зараз, люди чують лише обіцянки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно