Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ДАІшників "прибрали" зі стаціонарних постів на в’їзді в Закарпаття. Вони масово звільняються

ДАІшників "прибрали" зі стаціонарних постів на в’їзді в Закарпаття. Вони масово звільняються

ДАІшників "прибрали" зі стаціонарних постів на в’їзді в Закарпаття. Вони масово звільняються

150 екс-"даішників" краю нині проходять навчання. Відтепер вони виконуватимуть ще і функції груп швидкого реагування поліції.

ВІДЕО ДНЯ

З ініціативи очільника закарпатської поліції Сергія Князєва, триває системне реформування колишньої Державтоінспекції краю, – повідомляє відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

Як відомо, функції «даішників» на дорогах нині виконують молоді патрульні поліцейські. Колишня ДАІ краю змінила назву, ставши відділом з безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області. Чимало екс-«даішників» звільнилося з поліції. Водночас в службі залишилося півтори сотні сержантів і офіцерів, які виявили бажання служити в поліції. На них чекає реформування, яке проходить в три етапи. 

Реклама

По-перше, змінено все керівництво колишньої Державтоінспекції краю. На керівні посади у відділі безпеки дорожнього руху призначено офіцерів, не скомпрометованих «подвигами» на попередній роботі, з чистою репутацією серед громадськості. 

По-друге, із стаціонарних постів поліції на в’їзді-виїзді з Закарпаття забрали всіх «даішників». Там патрулюють інші служби. Це зроблено з метою зменшення ризиків корупційних проявів. 

Реклама

По-третє, колишні «даішники», які несуть службу на дорогах Закарпаття державного значення, відтепер виконуватимуть функцію груп швидкого реагування поліції з ухилом на безпеку дорожнього руху. Тобто наряд ДПС, який несе чергування на дорозі державного значення, скажімо, по території Ужгородського району, прибуватиме на виклики в ближні села, як група швидкого реагування.

Звісно, що для належного виконання нових функцій екс-«даішники» мають пройти перекваліфікацію. Розпочали з керівництва, яке було піднято по тривозі – зі зброєю та в бойовій екіпіровці. Дві доби керівники та особовий склад відділу і всіх його структурних територіальних підрозділів проходили навчання на поліцейському полігоні «Шипка» поблизу м.Мукачева. Там вони здобували як теоретичну (слухали лекції слідчих, криміналістів, юристів тощо), так і практичну підготовку. А ще – стріляли з пістолетів і автоматів, виконували марш-кидок тощо. Жили посадовці в наметах, а харчувалися з польової кухні. 

Такий вишкіл повинні пройти всі колишні «даішники» Закарпаття. Після чого вони виконуватимуть функції груп швидкого реагування поліції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно