Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Ужгородщині виявили відразу два вибухонебезпечні предмети

На Ужгородщині виявили відразу два вибухонебезпечні предмети

На Ужгородщині виявили відразу два вибухонебезпечні предмети

2 березня на території Ужгородського району виявили два вибухонебезпечних предмети. Місцем першої знахідки стало с. Анталовці, а другої – мікрорайон Горяни, що в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

О 13:23 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про виявлення підозрілого металічного предмета в лісовому масиві поблизу с. Анталовці. Чоловік знайшов вибухівку біля потічка й одразу ж повідомив про це рятувальників. На місце події направили фахівців групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення, які вилучили артилерійський снаряд калібром 152 мм, перевезли його на полігон в с. Оріховиця й о 16:20 знищили, – інформує УДСНС України в Закарпатській області.

Наступний сигнал про небезпечну знахідку надійшов до Служби порятунку «101» о 14:36. В ужгородському мікрорайоні Горяни місцеві мешканці виявили підозрілий предмет у канаві за 50 м від житлового будинку. Після знешкодження першого ВНП піротехніки вирушили в Горяни й ідентифікували знахідку як такий самий артснаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни. Рятувальники перевезли його на полігон у с. Оріховиця та вранці 3 березня боєприпас знищили.

Реклама

Закарпатські рятувальники в черговий раз закликають громадян бути обачними й обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або зателефонувати до Служби порятунку за номером 101.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно