Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль розповів, як йому вдалося вирішити питання "пересічок" із протестувальниками

Москаль розповів, як йому вдалося вирішити питання "пересічок" із протестувальниками

Москаль розповів, як йому вдалося вирішити питання "пересічок" із протестувальниками

У ході зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля, керівництва Закарпатської митниці та командування прикордонних загонів із представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією досягнуто конкретних домовленостей, завдяки яким кордон буде розблоковано, а автомобілісти зможуть користуватися попередніми правилами «пересічки» до вирішення проблеми на законодавчому рівні.

ВІДЕО ДНЯ

"По-перше, створено робочу групу з представників «іноземних автомобілістів» та Закарпатської митниці. Спільна група  в стислі терміни (до обіду п’ятниці, 11.03) розробить пропозиції щодо приведення законодавства України у відповідність до Стамбульської конвенції, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн.

До вирішення питання «пересічки» на законодавчому рівні (що може зайняти тривалий час) власники автомобілів з іноземною реєстрацією перетинатимуть кордон за теперішнім законодавством – щоп’ять днів. При цьому митниця, як і раніше, братиме до уваги довідки зі станцій техобслуговування щодо поламок автомобілів і вважатиме їх підставою для відстрочки перетину кордону. Але зі свого боку перевірятиме такі довідки і в разі їх недостовірності накладатиме на порушників штрафи, передбачені діючим законодавством", – повідомляє очільник Закарпаття.

Реклама

За результатами зустрічі в ОДА сьогодні з обіду блокування контрольно-пропускних пунктів власниками автомобілів з іноземною реєстрацією буде зняте.

"На цій проблемі вже роками «піаряться» всі нардепи від області, однак нічого конкретного ніхто так і не зробив, – заявляє Г.Москаль. –  Оскільки зміни до законодавства можна ввести тільки на рівні центральних органів державної влади, я особисто просуватиму їх, використовуючи свої зв’язки, знайомства і т.д. Питання «пересічки» неможливо вирішити швидко, але й залишати його на самоплив не можна. Інакше Закарпаття буде жити від одного подібного конфлікту до іншого", – додав губернатор.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно