Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Чинадієві перейменовано п’ять вулиць

В Чинадієві перейменовано п’ять вулиць

Геннадій Москаль підписав друге розпорядження про перейменування прокомуністичних вулиць у населених пунктах області в рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з розпорядженням голови ОДА, вулицю Комсомольську в селищі Чинадійово Мукачівського району Закарпатської області перейменовано на вулицю Арсенія Коцака (один із найвідоміших культурно-освітніх діячів Закарпаття XVIII ст., вчений, мовознавець, поет, педагог, історик, філософ, теолог).

Вулицю Червоноармійську в селищі Чинадійово – на вулицю Володимира Івасюка (український поет і композитор, автор «Червоної рути»).

Реклама

Вулицю Чапаєва в селищі Чинадійово – на вулицю Степана Клочурака (закарпатський громадсько-політичний діяч, президент Гуцульської республіки (1918-1919).

Вулицю Фрунзе в селищі Чинадійово – на вулицю Івана Фірцака (український борець і силач, у 1928 році визнаний найсильнішою людиною планети).

Реклама

Вулицю Щорса в селищі Чинадійово – на вулицю Михайла Вербицького (автор музики державного гімну України «Ще не вмерла Україна»).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно