Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На лікування діабетиків області потрібно додатково 13 млн гривень

На лікування діабетиків області потрібно додатково 13 млн гривень

На лікування діабетиків області потрібно додатково 13 млн гривень

Видатки на обласну програму «Цукровий та нецукровий діабет на 2016-2020 роки» треба збільшувати. Про це у ході засідання постійних комісій повідомив керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Маркович, який запропонував депутатам облради внести зміни до зазначеної програми.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначається в проекті, на фінансування заходів згаданої програми, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2015 № 86, на 2016 рік передбачено кошти у сумі 26,4 млн грн, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Окрім того, відповідно до розпорядження КМУ від 16 грудня 2015 року №1340-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році» обласний бюджет Закарпатської області отримав 76,5 млн грн медичної субвенції, в тому числі: 37,3 млн грн цільових видатків на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на лікування методом гемодіалізу.

Реклама

Розпорядженням Голови Закарпатської ОДА 24 грудня 2015 року № 517 «Про розподіл додаткових обсягів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету на 2015 рік» вказані обсяги медичної субвенції розподілені в повному обсязі.

Однак, до кінця 2015 року вказані кошти медичної субвенції, в тому числі: цільові видатки на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет використані не були.

Реклама

Згідно з Порядком та умовами надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого урядом, залишки медичної субвенції на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді для поточного утримання (крім заробітної плати) і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та виконання програм у сфері охорони здоров’я з урахуванням цільового призначення субвенції.

Тому з урахуванням цільового призначення субвенції та необхідності забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у 2016 році необхідно збільшити обсяги видатків на обласну програму на загальну суму 13 млн грн.

– Загальновідомо, що цукровий діабет посідає третє місце у світі після серцево-судинних і онкологічних захворювань. На жаль, на цю недугу хворіють і наші близькі, сусіди, друзі. Тому маємо зробити все для того, аби допомогти таким краянам, наскільки це можливо, почуватися і жити нормально серед інших, – зазначає голова облради Михайло Рівіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно