Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Адвокат у суді відстояв право мукачівця на житловий будинок

Адвокат у суді відстояв право мукачівця на житловий будинок

Пенсіонер, інвалід ІІІ групи Іван Петрович (ім’я змінено з етичних міркувань – авт.), не міг вільно користуватися та розпоряджатися своїм будинком, оскільки у ньому були зареєстровані його племінники, які з 2009 року фактично там не проживають. Дізнавшись про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги, він звернувся до Мукачівського місцевого центру.

ВІДЕО ДНЯ

Центр видав доручення доручення для представництва інтересів Івана Петровича у суді адвокату Юрію Соскіді. Правозахисник, вивчивши матеріали справи, склав позовну заяву, у якому прохав суд усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні майном, для чого, відповідно, слід зобов’язати Мукачівський міський відділ Головного Управління Державної міграційної служби в Закарпатській області зняти племінників з державної реєстрації у будинку його клієнта, – зазначає прес-служба Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області.

Так, рішенням Мукачівського міськрайонного суду від 2 лютого 2016 року за позовом адвоката Соскіди Ю.Ю. в інтересах клієнта задоволено повністю – обидвох племінників визнано такими, що втратили право користування будинком.

Реклама

Нагадаємо, згідно зі ст. 71 ЖК Української РСР, житлове приміщення за наймачем або членами його сім’ї зберігається протягом шести місяців. Статтею 72 ЖК Української РСР встановлено, що визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Тому, наприклад, якщо член Вашої родини (наймач житла або член сім’ї наймача) зареєстрований за певною адресою, але там не проживає, Ви маєте право звернутися до суду із позовною заявою про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням. 

Реклама

Для подачі позовної заяви до суду необхідно зібрати доказову базу, що підтверджує те, що особа півроку не проживає в даному житловому приміщенні. Для цього потрібно звернутися в Житлове експлуатаційне управління, працівники якого опитають сусідів, складуть відповідний акт. Даний акт буде розглянуто судом як один із головних доказів, на якому буде будуватися ваша перемога в суді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно