Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево стало найгарячішою точкою Закарпаття, – Москаль

Мукачево стало найгарячішою точкою Закарпаття, – Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував останні події, які трапились у Мукачеві. Зокрема, очільник краю зауважив, що місто й далі перманентно «штормить».

ВІДЕО ДНЯ

– Cтільки потрясінь, як у Мукачеві, немає в жодному місті Закарпаття, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. –  Влітку минулого року це місто прогриміло на всю Європу через стрілянину з використанням гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Однак навіть із цієї резонансної події міська влада не зробила належних висновків: Мукачево й далі перманентно «штормить», тут постійні скандали, акції протесту, вогнища соціальної напруги чи бандитські розбірки.

Ще з минулого року в Мукачеві триває скандал зі спробою ліквідувати дитячі заклади – шкільний екоцентр, станцію юних техніків і центр туризму, краєзнавства та спорту. Усі заклади працюють ще з радянських часів (двом із них понад 50 років), проте навіть у голодні 90-ті їх ніхто не думав закривати. Гроші на утримання екоцентру, станції юних техніків та центру туризму в міському бюджеті є, однак комусь із місцевого «панства» приглянулися приміщення й земельні ділянки в центральній частині міста.

Реклама

Потім почався конфлікт з етнічним підґрунтям довкола приміщення «Русинського дому». Спочатку міська влада старанно леліяла «русинов» і використовувала їх у своїх фінансово-політичних оборудках, а тепер просто кинула через коліно, чим спровокувала акції протесту.

Після нового року Мукачево знову прогриміло на всю Україну – місцева влада вперто відмовляється фінансувати профтехучилища. Без стипендій та зарплат уже третій місяць залишаються колективи в понад 2,5 тисяч чоловік, у тому числі 72 дітей-сиріт. Доведені до відчаю люди навіть перекривали міжнародну трасу й пікетували мерію.

Реклама

Усе це – прямий результат некомпетентності Мукачівської влади, а не наслідки недопрацювань центральної чи обласної влади.

І ось тепер – знову гучна кримінальна розбірка із застосуванням вогнепальної зброї й смертельним результатом. Не помогла й муніципальна поліція, яку відкрили тут із помпою й обіцянками, що в місті стане безпечніше.

Я хочу нагадати, що вся повнота влади в Мукачеві належить «Єдиному центру». Так звана всеукраїнська партія повністю контролює місто, у результаті чого воно стало найгарячішою точкою Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно