Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відкрили центр трудової та фізичної реабілітації

У Хусті відкрили центр трудової та фізичної реабілітації

15 березня, відбулось урочисте відкриття центру трудової та фізичної реабілітації Хустської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів.

ВІДЕО ДНЯ

У новому корпусі навчального закладу є басейн, зал лікувальної фізкультури, цілий комплекс швейних приміщень, дві навчальні майстерні з обробки дерева і металу та промисловий столярний цех.

Керівництво школи сподівається, що завдяки новоствореному центру установі буде надано статус ЗОШ I-III ступенів, і учні отримуватимуть допрофесійну підготовку з чотирьох профілів. Крім швейного навчання та столярства, тут, маючи чудовий комп’ютерний клас, планують готувати операторів комп’ютерного набору, а в одному з приміщень – облаштувати цех із лозоплетіння.

Реклама

«Відвідуючи різні школи не тільки України, але й закордоння, зокрема, побувавши в рамках обміну досвідом роботи в Голландії, виникла ідея створити подібний центр для наших дітей. Це навіть стало моєю заповітною мрією. Власне будівництво розпочалося ще 2010 року, та в силу різних обставин призупинялося. Завдяки включенню обласним департаментом освіти і науки нашого об’єкту в Проект регіонального розвитку ми отримали достатнє фінансування для його завершення. Наразі потрібно ще облаштувати приміщення. Дуже хочеться якнайкраще підготувати наших вихованців – дітей із вадами слуху для самостійного життя, навчивши їх певним ремеслам. А щодо басейну, то це один із тих об’єктів, що може найкраще допомогти фізичній підготовці дітей, – зауважив директор школи Богдан Деленко.

У відкритті центру також взяли участь голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, Хустський міський голова Володимир Кащук, голова Хустської РДА Назарій Павлій. Приємним емоційним моментом стала концертна програма за участі самих вихованців школи та вручення поважним гостям власноруч вишитих картин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно