Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати планують виділити кошти на лікування хворих краян методом гемодіалізу

Закарпатські депутати планують виділити кошти на лікування хворих краян методом гемодіалізу

Закарпатські депутати планують виділити кошти на лікування хворих краян методом гемодіалізу

На розгляд депутатів Закарпатської облради вноситься внесення змін до Програми розвитку та вдосконалення неврологічної служби в області на 2016-2020 роки.

ВІДЕО ДНЯ

Як інформує розробник цього проекту рішення, на фінансування Заходів згаданої Програми на 2016 рік передбачено кошти у сумі 57 мільйонів гривень, – стверджує прес-служба Закарпатської облради.

Окрім того, відповідно до розпорядження КМУ від 16 грудня 2015 року №1340-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році» обласний бюджет Закарпатської області отримав 76,5 млн грн медичної субвенції, в тому числі: 37,3 млн грн цільових видатків на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на лікування методом гемодіалізу.

Реклама

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОДА 24 грудня 2015 року № 517 «Про розподіл додаткових обсягів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету на 2015 рік» вказані обсяги медичної субвенції були розподілені в повному обсязі, а саме:

– 24 261,7 тис. грн – цільові видатки на лікування хворих методом гемодіалізу;

Реклама

– 13065,0 тис.грн. – цільові видатки на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет.

Однак, до кінця 2015 року вказані кошти медичної субвенції, у т.ч. цільові видатки на лікування хворих методом гемодіалізу використані не були.

Відповідно до чинного законодавства, залишки медичної субвенції на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді для поточного утримання (крім заробітної плати) і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та виконання програм у сфері охорони здоров’я з урахуванням цільового призначення субвенції.

Реклама

Отже, з урахуванням цільового призначення субвенції та необхідності забезпечення лікування хворих методом гемодіалізу у 2016 році необхідно збільшити обсяги видатків на «Програму розвитку та вдосконалення нефрологічної служби в області на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22.12.2015 №85 у 2016 році на загальну суму 24,2 млн грн.

– Програмний гемодіаліз або так звана штучна нирка – це вартісні процедури. Тому такі хворі потребують підтримки держави. Фахівці кажуть, якщо пацієнт двічі пропустить цю процедуру – шанси на виживання невеликі. Тому ми однозначно повинні допомагати таким нашим краянам всіма можливими способами, – каже голова облради Михайло Рівіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно