Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево розвиває співпрацю з угорським Будоваром

Мукачево розвиває співпрацю з угорським Будоваром
ВІДЕО ДНЯ

Делегація Мукачева – міський голова Андрій Балога та депутат облради Золтан Ленд’єл побували з робочим візитом в угорському місті Будовар – перший округ Будапешта. Йшлося про активізацію співпраці міст-побратимів.

Угоду про співпрацю з містом-побратимом Будоваром підписано два роки тому. І вже є результати реалізації угоди. І в першу чергу це стосуються гуманітарних проектів. Наразі партнерство планують розширити і в інших сферах – важлива і співпраця економічна, обмін досвідом у веденні міського господарства. Перейматимуть і практику у проведенні різних фестивалів. Працюватимуть на перспективу, адже від такої співпраці, розповідають керівники самоврядувань, всі тільки виграють. Вже літом реалізують черговий гуманітарний проект – школярі Мукачева матимуть змогу відпочивати на озері Балатон в Угорщині, – стверджує Мукачівська міська рада.

Реклама

Представники влади Мукачева провели робочу зустріч з міським головою Будовару Габором Томашем Нодєм, в ході якої йшлося про аспекти двосторонньої співпраці.

Вчора делегація з Мукачева разом з угорськими партнерами взяла участь у покладанні квітів на площі Діс. Опісля, взяли участь в заходах та програмах в Будоварі з нагоди річниці Угорської визвольної революції 1848-1849 років. Наголошувалося: для Угорщини ці роки були напевно найважчими. Його народ гідно відстоював свої права, захищаючи державу, в результаті чого у квітні 1849 року Угорщину було проголошено незалежною республікою.

Реклама

Революційні події дійшли і до Закарпаття. Серед міст-учасників цих подій стало і місто Мукачево, в якому відбулася найбільш відома битва 22 квітня 1849 року під командуванням майора Йосифа Мартіні і до якого приєдналося місцеве народне ополчення. Ця битва ввійшла в історію під назвою “Підгорянська”.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно