Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль попереджає про "русинську" провокацію на Закарпатті руками проросійських європарламентарів

Москаль попереджає про "русинську" провокацію на Закарпатті руками проросійських європарламентарів

Москаль попереджає про "русинську" провокацію на Закарпатті руками проросійських європарламентарів

У кінці березня або на початку квітня на Закарпатті з подачі Росії планується таке собі виїзне засідання проросійських депутатів Європарламенту від Угорщини, Франції, Німеччини й можливо  інших країн (загальною чисельністю близько 5 осіб). Привід – дослідження  питання «забезпечення прав русинів» із подальшою доповіддю, яка матиме яскраво виражений тенденційний характер, і винесення її на розгляд  Європарламенту.

ВІДЕО ДНЯ

11 лютого цього року в м. Комарно (Словаччина) керівництво Всесвітньої ради підкарпатських русинів зустрічалося з депутатською групою Європарламенту з прав людини. Тут і було прийнято рішення про відрядження на Закарпаття моніторингової групи для вивчення «русинського питання». Ініційована Росією кампанія з дискредитації України на міжнародній арені з використанням «русинського питання» розпочалася антиукраїнською інформаційною акцією в чеському інтернет-виданні «Парламентні лісти» (підконтрольне сенатору Парламенту Чехії  Томіо Окамурі), на  якому  розміщено тенденційну статтю  під назвою «Пекло в Україні…»  Подана в ній  інформація про нібито геноцид русинів в Україні є складовою плану з винесення «русинського питання», як проблемного, на розгляд  Європарламенту з подальшою необхідністю «невідкладного реагування на ситуацію в регіоні», – стверджує Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

Російська сторона хоче залучити до участі у виїзному засіданні тих представників місцевого русинства, які б засвідчили інформацію про існуючі репресії русинів на Закарпатті.

Реклама

–  Члени «виїзного засідання» запланували зустрітися і з керівництвом області, –  зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. –  Однак така зустріч у принципі неможлива. Органи державної влади не мають і не можуть мати жодного відношення до цієї проросійської провокації за участі депутатів Європарламенту. Необхідна інформація про «виїзне засідання» доведена до Служби безпеки України, яка у випадку порушень українського законодавства вжиє усіх необхідних заходів реагування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно