Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутат облради звернувся із запитом щодо впровадженя дорожнього експерименту на Закарпатті

Депутат облради звернувся із запитом щодо впровадженя дорожнього експерименту на Закарпатті

Депутат облради звернувся із запитом щодо впровадженя дорожнього експерименту на Закарпатті

«Для покращення соціально-побутового та соціально-економічного стану мешканців Ужгородщини та покращення рівня краю згідно з програмою державного регіонального розвитку, Ужгородський район потребує залучення коштів для вирішення проблемних питань», – такими словами починає свій депутатський запит Мирон Помпель.

ВІДЕО ДНЯ

І далі наголошує: «Першочерговими завданнями на сьогодні є: завершення проекту по будівництву Червонівської ЗОШ І-П ст.; реалізація проекту з будівництва дитячих садочків у селах Есень і Лінці; покращення якості питної води в сільських населених пунктах шляхом будівництва й реконструкції водопровідних і каналізаційних мереж; вирішення питання сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів; ремонт і реконструкція автомобільних доріг у населених пунктах району; розчистка магістральних і господарських канав для усунення підтоплення сільгоспугідь.

Для пошуку додаткових джерел фінансування райдержадміністрацією торік було подано низку програм для участі у конкурсному відборі проектів, які можуть реалізуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році. Однак, із 13 поданих і зареєстрованих на сайті Мінрегіону України інвестиційних проектів фінансову підтримку не отримав жоден».

Реклама

Тому депутат просить розглянути питання щодо співфінансування з державного та обласного бюджетів проектів, які є першочерговими і потребують нагального впровадження для покращення умом життєдіяльності громадян Ужгородського району, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

Інший запит Мирона Помпеля звучить, як мовиться, на випередження: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради VII скликання, рішенням від 22 грудня 2015р. №107 звернулись до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з пропозицією включити Закарпатську область до переліку областей, у яких реалізується експеримент щодо спрямування в обласний бюджет 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних надходжень митних платежів на території області.

Реклама

У зв’ язку з цим, у випадку позитивного вирішення порушеного у Зверненні питання і запровадження на території нашої області згаданого експерименту, прошу врахувати потребу Ужгородського району щодо ремонту дорожньої інфраструктури, оскільки в районі існує нагальна необхідність поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг. Адже, Ужгородський район є "воротами в Європу", через нього здійснюється транзит товарів, послуг і людей за кордон. Однак дороги загального користування Ужгородського району знаходяться у вкрай незадовільному технічному стані. Такий рівень доріг впливає на якість перевезення пасажирів і вантажів, зумовлює низьку експлуатаційну швидкість транспортних засобів, високий рівень витрат паливно-мастильних матеріалів і збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Очевидно, що це призводить і до зниження конкурентоспроможності краю, а розвиток мережі автомобільних доріг та поліпшення їх є необхідною передумовою його соціально-економічного розвитку .

Орієнтовна потреба в коштах з фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автодоріг загального користування Ужгородського району складає 60 млн грн. Тож, при поступленні коштів від експерименту у обласний бюджет та їх розподілі, прошу передбачити фінансування вищезазначених робіт у вказаному обсязі».

Реклама

Обидва запити депутати облради підтримали.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно