Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уряд Угорщини допомагатиме українцям вивчати угорську мову

Уряд Угорщини допомагатиме українцям вивчати угорську мову

Про це заявив уповноважений Угорького уряду доктор Іштван Грежа під час прес-конференції в понеділок, 21 березня, в Закарпатському угорському інституті у Берегові.

ВІДЕО ДНЯ

Попередньо планується відкрити курси з навчання угорської мови в 62 населених пунктах Закарпаття. Переважно в селах та селищах, містах, де відсутні угорськомовні освітні заклади і які мають певне відношення до угорської історії, культури, мистецтва тощо.

“Уряд Угорщини сприятиме засвоєнню угорської мови не лише жителями Закарпаття, а й інших регіонів України, насамперед Львівщини, Івано-Франківщини тощо, – наголосив високопосадовець. – На це орієнтовно виділено 45 тисяч євро. Але за необхідності, суму буде переглянуто в бік збільшення.”

Реклама

В нашій області угорську мову як другу іноземну вже вивчають близько однієї тисячі школярів та студентів. Засвоюють її на спеціальних курсах, що проводить Центр підготовки дорослих, який дії при виші. По завершенню занять кожен слухач, який склав тестові завдання хоча б на 60 відсотків, отримує двомовний сертифікат про те, що він пройшов відповідне навчання.

З 1 травня за сприяння угорського уряду запроваджується новий цикл. Заяви бажаючих вивчити угорську мову в рамках даної програми приймаються з 21 березня по 11 квітня. Навчання безкоштовне, але слухачі вносять символічну суму в розмірі 250 гривень на придбання підручників, методичних посібників, журналів обліку тощо.

Реклама

500 найкращих слухачів курсів Уряд Угорщини в кінці серпня запросить на відпочинок у літні мовні табори. Це – неабиякий стимул.

Іштван Грежа підтвердив також готовність свого уряду обладнати в Берегівській ЗОШ №5 сучасний мовний клас, оснащений згідно з останніми технологіями ХХІ століття.

Після прес-конференції уповноважений ознайомився з робото благодійного фонду “Шамуел”, де мав розмову з єпископом Закарпатської реформатської церкви Шандором Зан Фабіаном, а також відвідав дитяче відділення центральної районної лікарні.

Реклама

Завтра, 22 березня, Іштван Грежа має намір побувати в дитячих будинках Мукачева, Великої Доброні та Ратівців Ужгородського району.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно