Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласні депутати просять виділити кошти на ремонт доріг між угорськомовними селами Мукачівщини

Обласні депутати просять виділити кошти на ремонт доріг між угорськомовними селами Мукачівщини

Обласні депутати просять виділити кошти на ремонт доріг між угорськомовними селами Мукачівщини

У ході роботи четвертого пленарного засідання другої сесії облради серед десятка депутатських запитів були й такі, в яких йшлося про необхідність ремонту важливих об’єктів соціальної сфери, унікальної культурної спадщини та автодоріг.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, Денис Ман звернувся з депутатським запитом щодо вжиття невідкладних заходів із збереження пам’ятки історії, культури та архітектури Ужгородського замку. Тут, за його словами, з даху будівлі вже падає черепиця. Є вже випадки, коли вона впала за кілька метрів від відвідувачів замку. Державного фінансування на розвиток пам’ятки, яку відвідує щороку майже 130 тисяч туристів, ясна річ, не вистачає. «Прошу створити комісію, яка розбереться у ситуації та розробить термінові заходи для підтримання належного стану будівлі», – зазначив депутат. За це проголосувало 55 обласних обранців.

Крайовий парламентар Йожеф Баторі у своєму запиті просить сприяння у реконструкції будівлі культурного центру в с.М.Добронь, де планується облаштувати дитячу школу мистецтв, бібліотеку та клуб. Проектно-кошторисна документація готова і пройшла експертизу. «Потрібно також завершити фасадний ремонт будівлі Соломонівської ЗОШ І-ІІ ступенів», – йдеться у запиті обранця.

Реклама

Прозвучав у залі й колективний депутатський запит від фракції "КМКС" Партія Угорців України", а це – Йожеф Баторі, Гейза Гулачі, Борнобаш Кейс, Ілдіко Орос, Чобо Пийтер, Карл Резеш, Міклош Товт, Йосип Борто. В ньому депутати просять виділити кошти на поточний ремонт доріг, які знаходяться в критичному стані: с.Баркасово Мукачівського району-траса "Мукачево-Чоп" протяжністю 2 км, с.Серне Мукачівського району-траса "Мукачево-Чоп" протяжністю 2 км, с.Дерцен-с.Форнош Мукачівського району протяжністю 4 км , с.Жнятино Мукачівського району-траса "Мукачево-Берегово" протяжністю 4 км.

Ці запити також підтримано переважною більшістю депутатів облради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно