Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василь Петьовка став на захист місцевих експортерів

Василь Петьовка став на захист місцевих експортерів

Закриття на Тячівщині митного посту «Тячів» неабияк збурило місцевих експортерів, які готові відстоювати свої інтереси всіма дозволеними чинним законодавством способами. За підтримкою вони звернулись і до народного депутата Василя Петьовки, який став на захист підприємців та направив депутатський запит Голові Державної фіскальної служби України  Р.М. Насірову.

ВІДЕО ДНЯ

«До мене, як народного депутата України, – йдеться в запиті, – надходять численні звернення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Тячівського та Рахівського районів Закарпатської області з приводу повної ліквідації митного поста «Тячів» та підрозділів митного оформлення, що входять до його складу Закарпатської митниці ДФС України.

У своєму зверненні заявники зазначають, що наказом ДФСУ від 16.02.2016 року № 138 «Про ліквідацію, створення та зміну назв окремих митних постів митниць ДФС» ліквідовано митний пост «Тячів». Також, пунктом 5 вищезгаданого наказу, внесено зміни в Перелік та дислокації митних постів митниць ДФС, затверджений наказом ДФС від 09.09.2014 № 116, якими з розділу «Закарпатська митниця ДФС» було виключено митний пост «Тячів».

Реклама

На виконання наказу № 138, Закарпатською митницею ДФС видано свій наказ від 01.03.2016 року № 131 «Про введення в дію змін до структури Закарпатської митниці ДФС», яким введено в дію переліки №1 та №2 до структури Закарпатської митниці ДФС. Вказаними переліками змінюється структура Закарпатської митниці ДФС.

Як вбачається з переліку №2 до наказу № 131  фактично ліквідовано такі структурні підрозділи митний пост «Тячів» та сектор митного оформлення «Хуст». Також, вказаним переліком №2 до наказу Закарпатської митниці ДФС №131 введено структурний підрозділ «сектор митного оформлення (Великий Бичків)».

Реклама

У той же час, ліквідація митного поста «Тячів» та сектора митного оформлення «Хуст», автоматично спричиняє припинення функціонування місця прибуття  митних вантажів у містах Тячів і Хуст, створює економічно не вигідні умови для суб’єктів ЗЕД Тячівського, Рахівського, Міжгірського районів Закарпатської області, призведе до зростання черг під час митного оформлення вантажів і як наслідок – несвоєчасне виконання контрактів перед партнерами та штрафні санкції для українських підприємців.

Щомісяця митним постом «Тячів» здійснюється митне оформлення близько 1000-1200 вантажів (~ 90% – експорт, ~ 10% – імпорт), а сектором митного оформлення «Хуст» митного поста «Тячів» здійснюється митне оформлення близько 350 вантажів (~ 50% - експорт, ~ 50% – імпорт).

За своїм технічним оснащенням, кількістю розміщених в комплексі суміжних з митницею служб та митних брокерів, вантажно-митний комплекс ТОВ «Термінал», у якому розміщувався митний пост «Тячів» є одним з кращих у зоні діяльності Закарпатської  митниці ДФС.

Реклама

Разом з цим, у Тячівському районі діє 645, а у Рахівському – 154 зареєстрованих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які на постійній основі користуються послугами місця доставки та митного поста «Тячів». Окрім того, у Хустському районі діє 165, а у Міжгірському – 50 зареєстрованих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які на регулярній основі користуються послугами місця доставки та сектора митного оформлення «Хуст» митного поста «Тячів».

Ліквідація митного поста «Тячів» та «сектора митного оформлення «Хуст» митного поста «Тячів», призведе до вкрай негативних наслідків, зокрема ускладнить питання щодо збільшення маси вантажопотоку через кордон, поверне черги на митні пости і створить нові корупційні передумови, сприятиме зростанню громадського невдоволення, призведе до зменшення поступлень до бюджету та валютної виручки експортерів, негативно відобразиться на іміджі країни».

Народний депутат Василь Петьовка вважає, що для ефективного виконання  завдань митниці  було б доцільно зберегти функціонування митного поста «Тячів» та сектору митного оформлення «Хуст», а також – відкрити  функціонування сектору митного оформлення «Великий Бичків». Народний депутат звертається до  голови ДФС Р. Насірова розглянути можливість скасування наказу від 16.02.2016 року № 138 «Про ліквідацію, створення та зміну назв окремих митних постів митниць ДФС» в частині ліквідації митного поста «Тячів» та підрозділів митного оформлення, що входять до його складу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно