Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рятувальники Тячівщини вчили громадян, як уникнути пожежі вдома й на роботі

Рятувальники Тячівщини вчили громадян, як уникнути пожежі вдома й на роботі

Рятувальники Тячівщини вчили громадян, як уникнути пожежі вдома й на роботі
ВІДЕО ДНЯ

Із початку цього року в Тячівському районі виникло 27 пожеж. Дві з них трапилися на території с. Руське Поле. При цьому за весь 2015 рік у згаданому населеному пункті сталося 4 загорання, що свідчить про негативну тенденцію до збільшення кількості пожеж. У зв’язку з цим 22 березня працівники Тячівського райвідділу ДСНС спільно з правоохоронцями та енергетиками провели пожежно-профілактичне відпрацювання с. Руське Поле.

Насамперед учасники відпрацювання організували нараду в приміщенні Русько-Полівської сільської ради. Спочатку представники Держслужби з надзвичайних ситуацій довели до відома присутніх аналіз виникнення пожеж на території Тячівського району загалом і села Руське Поле зокрема. Далі поінформували сільського голову та працівників сільради про правила пожежної безпеки в державних установах і нагадали порядок користування первинними засобами пожежогасіння, – повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Після офіційної частини рятувальники пройшлися селом та поспілкувалися з місцевими мешканцями. Когось зупиняли просто на вулиці й вручали інформаційні листівки на тему правил пожежної безпеки в побуті, до інших завітали додому. Із дозволу господарів представники ДСНС оцінювали стан дотримання пожежної безпеки в будинку й давали рекомендації щодо усунення певних недоліків. Зокрема, в одного з мешканців села фахівці помітили тріснутий димар і порадили чоловіку поштукатурити трубу. Той, у свою чергу, пообіцяв зробити все якомога швидше. Загалом же рятувальники поспілкувалися з власниками обійсть про правила пожежної безпеки та, зважаючи на початок весняно-польових робіт, застерегли від випалювання сухої трави й сміття.

Не забули учасники заходу і про найменших мешканців Руського Поля. Рятувальники завітали до місцевого дитячого садочка, де провели пізнавальну лекцію для 25 дітей віком 4-5 років. Малечі розповіли, що не варто гратися з сірниками та куди треба дзвонити в разі виникнення пожежі. Діти не залишилися байдужими до розмови: їх цікавило, скільки виникає пожеж у районі, що саме горить і від чого трапляються загорання. На всі запитання допитливі дітлахи отримали змістовні відповіді від працівників ДСНС. Насамкінець вихованцям дитсадка вручили яскраві листівки на протипожежну тематику.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно