Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Руїни Хустського замку можуть "законсервувати" за угорські кошти

Руїни Хустського замку можуть "законсервувати" за угорські кошти

Руїни Хустського замку можуть "законсервувати" за угорські кошти

Ще торік Хустська міська рада подала до участі у грантовому проекті документи щодо приведення до ладу Замкової гори і цими днями отримала позитивну інформацію про те, що ймовірно Хуст буде включено до програми міжнародної співпраці з угорцями.

ВІДЕО ДНЯ

– Щоб зацікавити інвесторів, ми повинні щось зробити, показати, що можемо і вміємо працювати, що з нами можна успішно вести справи. Отже, наразі проводимо очистку вершини від захаращень, обрізаємо дерева, викорчовуємо чагарники, аби покращити панорамну видимість для туристів, а за рахунок бюджетних коштів хочемо встановити 8-10 прожекторів для підсвічування вершини у темну пору доби, – розповів Хустський міський голова Володимир Кащук.

Щодо угорців, то мерія міста над Тисою має намір залучити їх до допомоги у відновленні дороги, яка веде до руїн замку, а також до робіт із консервації мурів, які з часом зазнають усе більшої руйнації. -Замок – це наша історія і одна з головних туристичних родзинок для гостей, – зауважив очільник Хуста. – Тож наразі разом з комунальниками закликаємо громадськість взяти участь у прибиранні гори від засмічення. До речі, приємно, що все більше краян вболівають за принади рідного населеного пункту і проводять у місті екоакції.

Реклама

Слід зазначити, що керівництво Хуста також готується незабаром встановити на вулиці Замковій, біля підніжжя Замкової гори лавиці, викласти дорогу аж до вул. Івана Франка бруківкою.

– Назріває також потреба у тому, аби Хустець сполучити з центральним міським парком декоративними кованими мостами. Тому цьогоріч плануємо провести перший Всеукраїнський фестиваль ковалів, – підкреслив Володимир Кащук. – До речі, одним із завдань для майстрів вогню й заліза буде саме виготовлення цих естетично привабливих металевих містків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно