Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці зустріли двох народних героїв

Закарпатці зустріли двох народних героїв
ВІДЕО ДНЯ

Волонтери Руху підтримки закарпатських військових та рідні Тараса Пономаренка зібралися на автовокзалі, аби першими привітати ужгородця з отриманням такої почесної недержавної нагороди.

Урочиста церемонія нагородження двох десятків народних героїв відбулася напередодні у місті Чернівці.  Це військові, лікарі, капелан та волонтери. Серед них – двоє закарпатців: військовий Тарас Пономаренко, який торік під Дебальцевим разом із товаришами захопив ворожий танк, та хірург Олександр Данилюк, якому доводилося проводити складні операції у бліндажі. Обоє стали народними героями, сьогодні Олександр продовжує медичну справу, а Тарас став заступником командира роти патрульної поліції Мукачева. 

Реклама

До зустрічі героя долучилися і працівники автостанції, які записали привітання і вмикали його на платформі. Олександр Данилюк до Ужгорода не доїхав, а вийшовши на Рахівщині помандрував до своїх рідних, тому поки ужгородці мають можливість привітати його лише заочно.    

"Народний Герой – Олександр Данилюк! Людина, яка врятувала стільки життів на передовій. Дай Боже тобі міцного здоров"я і щасливої долі! Дай Боже, щоб твої золоті руки та знання були достойно оцінені в твоїй Україні. Люди уже дали свою оцінку. І вона найвищого гатунку!", – написала на своїй сторінці у фейсбуці очільниця волонтерського РПЗВ Галина Ярцева.  

Реклама

Орден "Народний Герой України" — українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Нагорода виконана у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці – для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці – для волонтерів та медиків.

Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Усього виготовлено вже більше 100 орденів. Срібло для виготовлення Орденів збирали представники з 16 країн світу. Український боксер В’ячеслав Узелков передав на Орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу 2002 року. Також на виготовлення ордена срібні вироби дає кожен, хто має таку можливість, адже це справді народна нагорода.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно