Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За рік в екосистемах Ужгородщини стались 290 пожеж

Безпечність та легковажність окремих громадян призводить до непоправних наслідків. Статистика підтверджує, що левова частка пожеж виникає через людський фактор.

ВІДЕО ДНЯ

Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем, особливо у суху та і спекотну погоду, може призвести до того, щоб через лічені хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій – рослини, дерева, стерню та смітники. Дуже часто такі безглузді дії призводять до великомасштабних пожеж, й локалізувати їх на відкритих територіях важко.

Із березня 2015 року по березень 2016 року в Ужгороді та Ужгородському районі підрозділами ДСНС було здійснено 290 виїздів на гасіння пожеж сухої трави, чагарників та дачних будинків.

Реклама

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

У свою чергу Ужгородський МРВ УДСНС вкотре нагадує громадянам, що спалювання сухої рослинності може призвести до знищення матеріальних цінностей, травмування чи загибелі людей, а також до забруднення навколишнього середовища. Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Реклама

Також слід нагадати, що відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається відповідальність за самовільне спалювання листя рослинності або її залишків та опалого листя у парках, скверах, інших зелених насадженнях без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно