Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Суд розглядатиме справу підробленого диплому Надії Балаж

Суд розглядатиме справу підробленого диплому Надії Балаж

В Ужгородському міськрайонному суді відбулося судове засідання, на якому розглянуто обвинувальний акт відносно колишнього директора «Мукачівського аграрного коледжу», котра обвинувачується у використанні завідомо підробленого документу – диплома Львівського університету імені Івана Франка за спеціальністю «Економіка підприємства».

ВІДЕО ДНЯ

«На підставі останнього їй було присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук, за який й виплачено освітньою установою понад 10 тисяч гривень доплати до зарплатні», – зазначається в обвинувальному акті.

Матеріали відповідної кримінальної справи вже перебували на розгляді у представників Феміди Мукачева, щоправда, постановлений наприкінці 2015-го року вирок відносно працівниці коледжу оскаржено учасниками провадження до вищої інстанції краю. Ухвалою апеляційного суду Закарпатської області вирок було скасовано. Матеріали справи, за клопотанням захисника, направлено до суду, в межах територіальної юрисдикції якого вчинено злочин, а як вбачається з матеріалів кримінального провадження, інкриміноване діяння відбулося саме в Ужгороді, – повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Реклама

За результатом розгляду обвинувального акту в Ужгородському міськрайонному суді прийнято рішення щодо повернення матеріалів провадження до прокуратури. Причина – порушення процесуальних вимог Закону: в документі відсутній виклад фактичних обставин справи, не розкрито причинно-наслідковий зв’язок між повідомленням недостовірних відомостей про диплом та отриманими коштами за науковий ступінь. Більш того, в матеріалах кримінального провадження не відображені всі процесуальні дії та рішення, вчинені та прийняті в ході проведення досудового розслідування тощо. Зауважимо також, що колегія суддів апеляційної інстанції, під час перегляду вироку Мукачівського суду, вже звертала увагу на неналежне оформлення обвинувального акту.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду, повертаючи обвинувальний акт до прокуратури задля усунення недоліків, звернув увагу учасників процесу на таке: «Вищезазначені висновки суду є результатом розгляду матеріалів кримінального провадження щодо їх належного процесуального оформлення, а не результатом дослідження доказів у справі».

Реклама

Відтак після усунення процесуальних порушень обвинувальний акт може бути повторно поданий до Ужгородського міськрайонного суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно