Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Йосип та Тетяна Бартош побували у "Сніданку з 1+1" (ВІДЕО)

Йосип та Тетяна Бартош побували у "Сніданку з 1+1" (ВІДЕО)
Сьогодні у програмі "Сніданок з 1+1" гостювали герої соціального проекту "Твоя Країна" Йосип та Тетяна Бартош. Вони самотужки відновили середньовічний замок "Сент-Міклош" У студії програми...

Сьогодні у програмі "Сніданок з 1+1" гостювали герої соціального проекту "Твоя Країна" Йосип та Тетяна Бартош. Вони самотужки відновили середньовічний замок "Сент-Міклош"

ВІДЕО ДНЯ

У студії програми подружжя розповіло про нелегкий шлях відновлення Чинадіївського замку.

Йосип Бартош зокрема зазначив: "У 1999 році я побачив вперше руїни замку, серце закалатало. Мені, людині, котра приїхала з-за кордону дивитися на це страхіття було дуже важко. Відчувався сором – як можна до такого довести? Безпросвітна спустошеність, тотальний занепад і жах. Немає слів виразити бунт душі митця. Ми з Тетяною ходили по сходах завалених сміттям і нас уже не було – була мрія.

Реклама

Нашу спільну неосяжну мету підтримало небо і ми поринули у круговерть долі яка з'єднала нас, стіни, історію, біль та страждання бувших мешканців, радість власної втрати певного буття – під ногами. Нас несло кудись і ми не чинили опору. Батьки і друзі зупиняли – не робіть це! Марно. З'являлися нові картини, нові мозолі на руках, нові захоплення зробленим, нові розпачі та бажання покинути все. Не під силу! Але на обрії нові марення і вперед! Далі! І коли перші відвідувачі дивувалися, нам було незрозуміло, чому? Але це була наша винагорода!"

Тетяна Бартош в свою чергу розповіла: "Пройшов час і в 2001 р. ми з Йосипом Бартошем взяли майже занедбаний замок в оренду з метою його відновлення. Це був новий виток у моєму житті. Визріла необхідність спочатку подумати про других , а потім про себе. Про це мені часто нагадували мої батьки, ще з ранніх років. І ця можливість зараз непомітно набирає масштабів. Це той шлях який, впевнена, зробить всіх людей великими".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно