Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Цьогоріч усі дитячі заклади Перечинщини будуть переведені на альтернативні види опалення

Цьогоріч усі дитячі заклади Перечинщини будуть переведені на альтернативні види опалення

Цьогоріч усі дитячі заклади Перечинщини будуть переведені на альтернативні види опалення

У Перечинському районі залишилися всього два дитячі заклади, які в зимовий період опалюються газом, – загальноосвітня школа в с. Сімер і навчально-виховний комплекс у с. Вільшанки. Обидва об’єкти в ході робочої поїздки на Перечинщину оглянув голова ОДА Геннадій Москаль. Для переведення шкільної котельні в Сімері на дрова необхідні 1 мільйон 100 тисяч гривень, а для будівництва приміщення котельні з обладнанням у Вільшанках – ще 800 тисяч. За рішенням Г.Москаля кошти будуть виділені з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та районного бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

Департамент економіки ОДА вже отримав вказівку підготувати разом і Перечинською районною радою необхідну документацію. Після завершення робіт усі дитячі заклади району будуть обігріватися не газом, а альтернативним опаленням (насамперед дровами), – інформує Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

За результатами поїздки також прийнято рішення про завершення будівництва корпусу Центральної районної лікарні й перенесення туди кількох лікарських відділень. Цього року буде проведено експертизу та розроблено проектно-кошторисну документацію.

Реклама

У с. Тур’я Бистра голова Г.Москаль оглянув загальноосвітню школу, збудовану ще в 1966 році, та берегоукріплення р. Бистрик, які починають руйнуватися й несуть загрозу для дороги. На шкільній будівлі слід поміняти вікна, а береги річки (110 метрів) укріпити габіонами. Загалом для цих робіт необхідні 2 мільйони 500 тисяч гривень, які також будуть виділені із ДФРР, сільського та районного бюджетів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно