Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З початку бойових дій на Донбасі з військових частин втекли близько чотирьох десятків закарпатців

З початку бойових дій на Донбасі з військових частин втекли близько чотирьох десятків закарпатців

З початку бойових дій на Донбасі з військових частин втекли близько чотирьох десятків закарпатців

Закарпатська облдержадміністрація робить усе для увіковічення пам’яті героїв, що загинула на сході України. На їх честь розпорядженнями голови ОДА в рамках закону про декомунізацію  перейменовано вже більше тридцяти вулиць у містах і селах області.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні Геннадій Москаль  проводить спеціальну нараду за участі керівників райдержадміністрацій та сільських голів, на якій розглядатиметься питання перейменування «радянських» топонімів, що були запроваджені рішеннями райкомів та обкому компартії України, але не підпадають під дію закону про декомунізацію. Вони також будуть названі на честь військових, котрі віддали свої життя, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність України в ході бойових дій на Донбасі, – йдеться у повідомленні офіційного сайту Геннадія Москаля.

Закарпаття буде єдиною областю України, де всі загиблі на Донбасі герої будуть увіковічнені шляхом перейменування вулиць.

Реклама

– На жаль, серед мешканців Закарпаття є не тільки герої, але й дезертири, – заявляє Г.Москаль. –  І якщо перші заслуговують пошани й поваги, то другі – ганьби й кримінальної відповідальності. Зараз слідчими органами розшукуються 39 закарпатців, котрі дезертирували зі своїх військових частин на сході країни. По них відкриті кримінальні провадження за фактами самовільного залишення місця служби та дезертирства. Область має знати не тільки своїх героїв, але й антигероїв. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно