Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вихованці Перечинської школи-інтернат відвідали кінологічний центр

Вихованці Перечинської школи-інтернат відвідали кінологічний центр

Вихованці Перечинської школи-інтернат відвідали кінологічний центр
ВІДЕО ДНЯ

Кінологічний центр ГУНП Закарпатської області відзначає сьогодні, 2 квітня, 22-річницю від дня створення. До свята приурочили своє відкриття для відвідувачів після зимової перерви – всі, хто сьогодні побував в центрі, були захоплені такою екскурсією.

Начальник кінологічного центру, полковник Олександр Лазар показав дітям Перечинської школи-інтернату кухню, де готують їжу для тварин, адміністративні приміщення, вольєри та розповів про правила техніки безпеки. Після екскурсій дітям показали практичні завдання: пошук заборонених речовин у транспортних засобах, затримання злочинця, подолання смуги перешкод. Один з відвідувачів вирішив перевірити службових собак та заховав капюшон від светра на території. Спеціально навчена для пошуку людей тварина миттю знайшла одяг чоловіка, – повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Реклама

Дітям дуже сподобалася екскурсія. Зізнаються, що під час відпрацювання затримання злочинця, їм було трохи страшно. Маленьким відвідувачам кінологічного центру більше сподобалися спокійні, ласкаві собаки, які спеціалізовані на пошук зброї та наркотиків.

Свою майстерність показав пес, який перед тим «відпрацював» нічну зміну. Собака є справжнім нічним патрульним, на виклики з початку року чотирилапі виїздили вже 500 разів, в 200 випадках своїми вміннями та навичками дуже сприяли розкриттю злочину.

Реклама

Олександр Лазар розповідає, що собаки часто самостійно розслідують злочини, так в селі Занька Воловецького району службова тварина за запахом самостійно вистежила вбивцю.

Загалом в Закарпатській області з поліцією працює 26 чотирилапих помічників, їх навчає 31 кінолог. Крім Ужгорода  з собаками працюють в Мукачеві, Виноградівському, Міжгірському та Хустському районах. Закарпатський кінологічний центр є зразковим, його матеріально-технічна база є однією з найкращих в Україні, навчені в нашому краї пси цінуються у всій країні. Багато собак треновані на пошук вибухових речовин, наркотиків, зброї. Зараз відбувається відбір тварин для пошуку тютюну та бурштину.

Олександр Лазар розповідає, що для такої роботи найкраще підходять собаки, які люблять гратися, це, як правило не злі тварини. Агресію виховують лише у тих, хто бере участь при затриманні злочинців. Така собака має вміти постояти за себе.

Реклама

З кінологічного ГУНП Закарпатської області вже восьмеро спеціалістів з собаками служили в зоні проведення АТО, деякі з них несли службу на Сході по кілька разів. Завтра на допомогу воякам, до зони проведення антитерористичної операції, вирушать троє наших кінологів з собаками.

Після відвідин дітей з підшефної ГУНП в Закарпатcькій області Перечинської школи-інтернату, кінологам в урочистій обстановці вручили нагороди від профспілки та грамоти учасникам АТО.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно