Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Де в Закарпатті ремонтують дороги або перекривають трасу можна буде переглянути онлайн

Де в Закарпатті ремонтують дороги або перекривають трасу можна буде переглянути онлайн

Де в Закарпатті ремонтують дороги або перекривають трасу можна буде переглянути онлайн

Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект. Фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи та перекриття на міжміських трасах Закарпатської області й інших регіонів України. Тепер закарпатці точно знатимуть, відкрита дорога чи ні.

ВІДЕО ДНЯ

Дані Укравтодору будуть доступні на yandex.ua/maps, у програмах Яндекс.Карти та Навігатор (останнім в Україні користується кожен восьмий водій). За їх допомогою автомобілісти, які збираються до іншого міста, зможуть подивитися, чи не проводяться на трасі ремонтні роботи, а у разі обмеження руху – скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор показуватиме і стихійні перекриття, наприклад пов’язані з мітингами. Програми також допоможуть побудувати маршрут в об’їзд перекриттів – за умови якщо це у принципі можливо, – повідомляє прес-служба відомства.

«Відомості про перекриття на міжміських трасах були на сервісі й раніше, але лише часткові. Щось ми брали із відкритих джерел, щось додавали користувачі. Завдяки Укравтодору тепер у нас буде повна картина. Через інтерфейс адміністратора наші партнери самі додаватимуть на сервіс свіжу інформацію, щойно вона до них надходитиме», – говорить Євген Боднар, менеджер із роботи з партнерами компанії «Яндекс.Україна».

Реклама

«Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найзручніших для водіїв карт. 16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким будемо безкоштовно розміщувати нашу інформацію на Яндекс.Картах. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі для нас це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається, що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу», – прокоментував запуск проекту Голова Укравтодору Андрій Батищев.

Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни й управляє автошляхами загального користування. У його віданні 169,6 тис. км доріг, 3347,8 км із них – у Закарпатській області (1100,4 км доріг державного значення і 2247,4 км – місцевого). На Яндекс.Карти потраплятиме інформація про усі автошляхи. 2016 року на ремонт автодоріг Закарпатської області із держбюджету виділено понад 76 млн грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно