Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль перейменував ще 27 вулиць, 19 із яких – на честь загиблих на Донбасі військових

Москаль перейменував ще 27 вулиць, 19 із яких – на честь загиблих на Донбасі військових

Москаль перейменував ще 27 вулиць, 19 із яких – на честь загиблих на Донбасі військових

Голова ОДА Геннадій Москаль провів нараду за участі керівників райдержадміністрацій, а також голів міст, селищ та сіл, де проживали військові, що загиблі в ході бойових дій на Донбасі. Оскільки «прокомуністичних» топонімів у цих населених пунктах уже немає, на нараді прийнято рішення перейменувати на честь загиблих вулиці з радянськими чи нейтральними назвами, присвоєними свого часу райкомами КПУ. Натомість вулиці, які підпадають під дію закону про декомунізацію, в кількох селах, де, на щастя, немає загиблих військових, отримали нові назви на честь визначних осіб минулого.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з розпорядженням Г.Москаля, вулицю Горького в селищі Батьово Берегівського району Закарпатської області перейменовано на вулицю Сергія Кузьменка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2014 р., похований у Батьові), – інформує офіційний сайт голови ОДА.

Вулицю Криву в місті Берегово – на вулицю Михайла Тимощука (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Берегові).

Реклама

Вулицю Свободи в місті Берегово – на вулицю Шандора Товта (старший сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 р. в Дебальцево, похований у Берегові).

Вулицю Польову в селі Чорнотисово Виноградівського району – на вулицю Миколи Будза (командир взводу 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 р. біля Дебальцева, похований у Чорнотисові).

Реклама

Вулицю Гагаріна в селі Лавки Мукачівського району – на вулицю Віталія Гопонька (сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Лавках).

Вулицю Автомобільну в селі Лавки Мукачівського району – на вулицю Ярослава Костя (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 р. біля Дебальцева, похований у Лавках).

Вулицю Чонкашську в селі Нове Давидково Мукачівського району – на вулицю Олександра Тербана (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у січні 2015 р. біля Дебальцева, похований у Новому Давидкові).

Реклама

Вулицю Заводську в місті Рахів – на вулицю Олексія Калинюка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у липні 2014 р. на Луганщині, похований у Рахові).

Вулицю Терешкової в місті Рахів – на вулицю Василя Мартинюка (боєць окремої механізованої 24-ї бригади. Загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Рахові).

Вулицю Комарова в місті Рахів – на вулицю Михайла Марфіча (боєць 51-ї окремої механізованої бригади. Загинув у серпні 2014 р. на Донеччині, похований у Рахові).

Вулицю Терешкової в селищі Буштино Тячівського району – на вулицю Павла Дурунди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2015 р. на Луганщині, похований у Буштині).

Крім того, розпорядженням голови ОДА головну вулицю села Тихий Великоберезнянського району найменовано на честь Володимира Гафіча (командир відділення 128-ї гірсько-піхотної бригади, уродженець с.Тихий. Загинув у серпні 2014 р. на Луганщині).

Головну вулицю села Смереково Великоберезнянського району найменовано на честь Віталія Мореки (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у жовтні 2014 р. на Луганщині, похований у Смерекові).

Головну вулицю від №243 до №299 села Скотарське Воловецького району найменовано на честь Руслана Ігнатишина (боєць 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув у липні 2015 р. на Донеччині, похований у Скотарському).

Реклама

Головну вулицю від №146 до №163 села Негровець Міжгірського району найменовано на честь Василя Пойди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2015 р. на Луганщині, похований у Негровці).

Головну вулицю від №456 до №466 села Негровець Міжгірського району найменовано на честь Василя Росохи (співробітник патрульної служби міліції особливого призначення «Свята Марія». Загинув у лютому 2015 р. на Донеччині, похований у Негровці).

Головну вулицю від №974 до №1047 села Синевир Міжгірського району найменовано на честь Сергія Цімботи (боєць 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув у липні 2015 р. на Донеччині, похований у Синевирі).

Новостворену вулицю в урочищі „Дем’янчі” міста Свалява найменовано на честь Віктора Шепентала (працівник Чопського прикордонного загону. Загинув у жовтні 2014 р. на Донеччині, похований у Сваляві).

Головну вулицю від №1 до №151 села Нижнє Солотвино Ужгородського району найменовано на честь Анатолія Голика (боєць 101-ї окремої бригади. Загинув у січні 2015 р. на Донеччині, похований у Нижньому Солотвині).

Новоутворену вулицю в кварталі новобудов села Оріховиця  Ужгородського району найменовано на честь Руслана Семчище (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 р. на Луганщині, похований у Оріховиці).

Головну вулицю від №151 до №206 села Нижнє Солотвино Ужгородського району Закарпатської області найменовано на честь Володимира Лукача (уродженець Н.Солотвина, загинув у липні 1981р., виконуючи інтернаціональний обов’язок у Демократичній Республіці Афганістан).

Реклама

Також Г.Москаль своїм розпорядженням перейменував вулицю Горького в селі Мужієво (населене переважно угорською громадою) Берегівського району на вулицю Ендре Аді (видатний угорський поет 19-20 ст.).

Вулицю Калініна в селі Вари Берегівського району – на вулицю Ференца Ракоці (керівник національно-визвольної війни угорського народу 18 ст.).

Вулицю Мічуріна в селі Вари Берегівського району – на вулицю Ілони Зріні (активна учасниця національно-визвольної війни угорського народу 18 ст.).

Вулицю Жовтневу в селі Гать Берегівського району – на вулицю Адальберта Ерделі (видатний закарпатський живописець).

Вулицю Суворова в селі Свобода Берегівського району – на вулицю Сагайдачного;

Вулицю Мічуріна в селі Рокосово Хустського району – на вулицю Василя Попа (відомий український літературознавець, уродженець Рокосова).

Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів у рамках закону про декомунізацію будуть підписані найближчим часом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно