Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Президія облради працювала за новим регламентом та підтримала співпрацю з Височиною

Президія облради працювала за новим регламентом та підтримала співпрацю з Височиною

Президія облради працювала за новим регламентом та підтримала співпрацю з Височиною
ВІДЕО ДНЯ

Напередодні третьої сесії Закарпатської обласної ради, яка відбудеться у вівторок, 5 квітня, під головуванням Михайла Рівіса відбулося засідання президії облради.

На початку голова облради поінформував присутніх депутатів, що вони вже працюють за новим регламентом, а також про те, що третя сесія триватиме до середини червня і складатиметься з кількох пленарних засідань. Далі розглядали матеріали, які виносяться на розгляд першого пленарного засідання цієї сесії, та обговорили інші питання по суті, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Реклама

Слушні пропозиції внесли Віктор Русин та Ілдіка Орос, які запропонували проголосувати за ті конкретні питання, які розглядатимуться завтра у ході роботи сесії і які оприлюдненні на сайті облради за 20 днів, як це передбачено регламентом.

Зокрема, Михайло Михайлович наголосив: «Я проти того, аби в Києві розпоряджалися надрами Закарпаття і без згоди депутатів та позиції громадськості приймали рішення». Його підтримав Олександр Ледида, зауваживши: «Все що зараз відбувається, зводиться до того, що Закарпатську область хочуть зробити великою сільською радою». І навів беззаперечні факти того, як інші області одержують з центральних органів влади мільйонні субвенції, дотації та інші необхідні фінанси, зокрема, і на розбудову доріг, а Закарпаття чомусь суттєво обділене. «У нас великі платники податків обслуговуються у Львові, кадрові питання по залізниці – також приймаються у сусідній області. Не кажучи вже про те, що Закарпаття досі не включили в митний експеримент, де передбачено надпланові надходження платежів направляти на розбудову доріг регіону», – сказав крайовий парламентар. Відтак члени президії підтримали пропозицію колеги направити від депутатського корпусу звернення у вищі органи влади не забирати від області позапланові митні платежі, не розпоряджатися земельними та лісовими ресурсами тощо.

Реклама

Гостро постало питання щодо внесення змін до обласного бюджету в частині співфінансування спільних проектів з чеським краєм Височиною. Переважна більшість членів президії висловилися за продовження багаторічної успішної співпраці з чехами, однак категоричними противниками були представники фракції «Відродження» – Василь Кошеля та Петро Ільницький. Вони переконували присутніх у тому, що фінансування будівництва хоспісу у Виноградові важливіше за реконструкцію десятків соціальних об’єктів у майже кожному районі краю. І наполягали, аби необхідні кошти для їх реалізації зняти з інших регіональних програм, зокрема, з облаштування спортивних дитячих майданчиків.

Як поінформував директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар, на сьогодні по хоспісу порушена кримінальна справа: будівництво законсервовано на невизначений термін, робиться будівельна експертиза, на яку піде багато часу. Тому ОДА рекомендує депутатам коштів із 6 мільйонів гривень, які передбачалися для хоспісу, частину перенаправити на співпрацю з Височиною. А йдеться лише про 3,8 млн грн. Його підтримав Віктор Русин, який з досвіду керівництва в правоохоронних органах добре знає механізм таких справ. «Повірте, якщо розпочате кримінальне провадження, то виділені облрадою кошти просто лежатимуть «намертво» на рахунку і не використовуватимуться за призначенням».

Такої ж думки і Михайло Рівіс, і Йосип Борто, Мирослав Білецький та Олександр Ледида. Останній настійливо запевняв колег, з огляду на ці обставини призначені для хоспісу кошти цього року взагалі не зможуть бути використані. Тому доцільно таки частину з них скерувати на важливі соціальні об’єкти, які визначені у рамках співробітництва із Височиною. Відтак, крім Петра Ільницького, всі присутні підтримали співпрацю з чехами.

Реклама

Всі рекомендації членів президії будуть опрацьовані та внесені на розгляд сесії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно