Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Юні закарпатські школярі перемогли на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з інформатики

Юні закарпатські школярі перемогли на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з інформатики

Юні закарпатські школярі перемогли на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з інформатики

Нещодавно у Хмельницькому проходив IV етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики, на якій зібралися кращі учні зі всієї України.

ВІДЕО ДНЯ

Нашу область представляло четверо юних інформатиків – Аліна Федина (11 клас класичної гімназії Ужгорода), Станіслав Томаш (10 клас Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів), Іван Фекете (10 клас Хустської гімназії-інтернату) та Адальберт Макарович (9 клас класичної гімназії  Ужгорода), – повідомляє Медіацентр УжНУ.

Олімпіада відбувалася у два тури. У кожному з них потрібно було розв’язати по чотири задачі. Перевірку виконували автоматично на спеціалізованому сервері, а тому учні мали змогу одразу побачити свої бали після надсилання на сервер.

Реклама

За перипетіями всеукраїнських змагань усяк охочий мав змогу спостерігати в режимі онлайн. Особливістю цієї олімпіади виявилося те, що завдання для 9–11 класів були однаковими. Але шкала оцінювання розв’язків побальна – від 0 до 100. Рейтинг визначався для кожного класу окремо.

Приємно відзначити, що школярі Закарпатської області виступили досить потужно. У підсумку Станіслав Томаш виборов диплом І ступеня, а Іван Фекете та Адальберт Макарович – дипломи ІІ ступеня. У завершальному рейтингу команді нашого краю вдалося вийти переможницею – вперше з часу проведення цього інтелектуального змагання.

Реклама

Учень Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Станіслав Томаш потрапив на тренувально-відбірні збори і виборюватиме право представляти Україну на міжнародній олімпіаді з інформатики.

Спостереження за результатами олімпіад останніх років дають змогу сказати, що на Закарпатті сформувалися осередки, де учні показують гідний рівень знань з інформатики та програмування. Насамперед відзначимо Хустську гімназію-інтернат (учитель М.Ф.Дронь), ЗОШ № 8 м. Виноградова (вчитель І.С.Ісак), Ужгородську загальноосвітню спеціалізовану школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів та класичну гімназію обласного центру. Своїм виникненням такі осередки завдячують невтомній роботі вчителів-ентузіастів на місцях та активній співпраці з факультетом інформаційних технологій Ужгородського університету.

Велику кількість занять з командою Закарпаття на факультеті (учні впродовж останнього періоду хіба що не ночували там) та дистанційно провели завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександр Міца, студенти-активісти Сергій Оришич, Роман Рубаненко та Роман Мельник. Також чимало підготовчих турів надав учитель-новатор з Полтавської області Валентин Мельник, який підготував 14 призерів міжнародної олімпіади з інформатики. Закарпатцям активно допомагав і студент ІІІ курсу Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка Андрій Мостовий. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно