Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Карпатська Січ" назвала звернення депутатів про самоврядність Закарпаття "відверто сепаратистським"

"Карпатська Січ" назвала звернення депутатів про самоврядність Закарпаття "відверто сепаратистським"

"Карпатська Січ" назвала звернення депутатів про самоврядність Закарпаття "відверто сепаратистським"

Націоналістична організація "Карпатська Січ" на своїх сторінках у соцмережах прокоментувалв учорашнє скандальне звернення депутатів Закаратської облради до Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана та народних депутатів щодо самоврядності Закарпаття, у якому згадується і референдум 1991 року про спеціальий статус краю.

ВІДЕО ДНЯ

"В ході засідання сесії Закарпатської обласної ради 5 квітня депутатський корпус ухвалив відверто сепаратистське звернення до центральної влади з вимогою визнати Закарпаття "спеціальною самоврядною адміністративною територією".

Платформою для відповідної вимоги використовують дані референдуму, проведеного в пострадянському Закарпатті 1 грудня 1991 р., коли більшість скомунізованого населення висловилась за проголошення Закарпатської області спеціальною самоврядною територією як суб’єкта в складі незалежної України. Через два десятки років, коли Українська держава перебуває у фазі війни, а сотні закарпатців зі зброєю в руках захищають її цілісність і суверенітет та гинуть на східному фронті, в їх рідній домівці у тилу плюють на могили і честь усіх полеглих за Вільну Україну Героїв, сіють розкол та прагнуть відділити Закарпаття від материка. Якщо до цього моменту сепаратизм розводили підпільні проугорські та прокремлівські діячі, то зараз він відкрито пропагується і підтримується у владній системі області.

Реклама

Депутати наголошують на суто економічній стороні законопроекту, однак це лише перший, найважливіший крок, якому послідує і власне територіальне відокремлення. Нахабність закарпатських нардепів не зрівняється навіть із діяльністю сепаратистів у Донецьку та Луганську. Показово, що сепаратистське угрупування «Підкарпатська Русь», главарям якого висунуто обвинувачення щодо посягання на державну цілісність України і які переховуються закордоном, практично моментально «вловило хвилю» і підтримало ініціативу облради. Ініціатором звернення є депутат від Опоблоку, екс-губернатор Закарпаття Олександр Ледида...

Незрозумілою залишається мовчазна позиція інших депутатів, а також очільника області Геннадія Москаля. Прослухали під час шуму про «замінування» ОДА? Адже проект звернення не деталізовували та не роз’яснювали, а прийняли у спільному пакеті рішень. Частина депутатів дізналась про вимогу автономії взагалі із ресурсів ЗМІ.

Реклама

Репресії проти націоналістів, безкарність вандалів, які нищать пам’ятні знаки захисникам України минулого і сьогодення, потурання проугорським та прокремлівським антиукраїнським діячам, а зараз і ухвалення вимоги автономії Закарпаття під відвертання уваги міфічним «замінуванням» адмінбудівлі, де проходило засідання.

Україну намагаються розірвати на шматки, активно залучаючи ворожу агентуру у владних колах різних рівнів, крім того усе це активно використовують у балогівсько-москальських «розбірках». Закарпаття в силу свого географічного розташування є чи не найбільш ласим шматком і про своє царство у ньому мріє не один чиновник, контрабандист і навіть держава.

У зв’язку із усіма загрозами, які носить прийняте рішення про особливий статус Закарпаття, вимагаємо від керівного апарату Закарпатської обласної ради обґрунтованого пояснення необхідності даних змін у Конституцію України, аби громадськість та незалежні правники мали змогу оцінити наявність чи відсутність факту сепаратизму, а також погодитись або не погодитись із ухвалою. Крім того, наполегливо просимо СБУ зайнятись своїми прямими обов’язками та розслідувати факти наявності кримінального злочину у діях депутатів Закарпатської облради, котрі ініціювали законопроект, а також тих, хто його підтримав", – йдеться у заяві націоналістів. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно