Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У профтехучилищах Мукачева зросла заборгованість по зарплатах і стипендіях, – Москаль

У профтехучилищах Мукачева зросла заборгованість по зарплатах і стипендіях, – Москаль

У профтехучилищах Мукачева зросла заборгованість по зарплатах і стипендіях, – Москаль

Стабілізаційна дотація Кабінету міністрів України в сумі 15,5 мільйонів гривень, яка надійшла на Закарпаття для фінансування професійно технічних навчальних закладів (ПТНЗ), тільки частково вирішила проблему трьох Мукачівських профтехучилищ.  Про це на своєму офіційному сайті написав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, у березні Мукачево отримало на перший квартал 2 млн 834,4 тис. грн дотації Кабміну, до яких міськрада додала зі свого бюджету 2 млн 440,5 тис. грн. Загалом в училища надійшло 5 млн 274,5 тис. грн. при потребі 9 млн. 746,6 тис. грн. Станом на сьогодні заборгованість по зарплаті тут становить 1 млн 419,5 тис. грн., по стипендіях – 688,3 тис. грн. Крім того, є заборгованість із харчування дітей та оплаті за енергоносії. Загальна заборгованість трьох мукачівських училищ за 1-й квартал досягла 4 млн 344,2 тис. грн.

– У квітні, травні, червні та липні Мукачево отримає на свої профтехучилища всього по 1 млн 62,9 тис. грн стабілізаційної дотації, тобто 4 млн 251,6 тис. грн загалом при потребі 10 млн 782,6 тис. грн, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Міська рада не виділила училищам на 2-й квартал зі свого бюджету ні копійки. Це призведе до збільшення заборгованості із зарплат і стипендій, училища не матимуть змогу розрахуватися за енергоносії, а діти-сироти не отримуватимуть гарантованого законодавством триразового харчування й соціальних виплат. Я закликаю Мукачівську міську владу виділити з міського бюджету гроші на профтехучилища, як це зробили в інших містах обласного значення. В ПТНЗ Ужгорода, Берегова та Хуста немає жодних проблем із фінансами – персонал справно отримує зарплату, а діти – стипендію. Проблеми є тільки в Мукачеві через те, що міська влада, маючи гроші, відмовляється виконувати законодавство про бюджет. Якщо гроші не будуть виділені, це знову призведе до соціальної напруги з перекриттям міжнародної траси й пікетуванням мерії. Відповідальність за всі наслідки повністю ляже на Мукачівську міську владу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно