Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Люди виступили проти будівництва у Росвигові церкви УПЦ Київського патріархату

Люди виступили проти будівництва у Росвигові церкви УПЦ Київського патріархату

Люди виступили проти будівництва у Росвигові церкви УПЦ Київського патріархату

У Мукачеві будівельний конфлікт між мешканцями спального мікрорайону та представниками духовенства. Про те, що тут почнеться будівництво люди дізнались кілька днів тому, коли в їх подвір’я заїхала техніка.

ВІДЕО ДНЯ

Катерина ЛУЧКОВА, місцева мешканка:

– Ми взагалі не в курсі були цього будівництва. Побачили, що почали тут розчищувати територію і почали ходити священики і вже так одне-дурге почали доходити слухи, що хочуть будувати церкву.

Реклама

Місцеві наголошують – не хочуть переводити конфлікт у релігійну площину. Виступають де-факто проти забудови двора. Більше того, ці багатоповерхівки зведені на болотистій місцині, тому, якщо почнуть будувати є ймовірність, що будинки просядуть і почнуть руйнуватися.

Людмила КОЛЬГОФЕР, місцева мешканка:

Реклама

– Ця територія колись була зайнята казармами солдат, вони тут жили, а потім коли тут забудували вони поїхали. Але вони казали, що тут нічого крім фонтанів не можна нічого будувати. Дуже високо підняті води, тому нічого не можна будувати, вона навіть казарми без фундамента будували.

Представники української православної церкви київського патріархата пояснюють – їм виділили комунальну землю міста ще минулоріч. Закон вони не порушують, а конфлікт вважають штучним.

Отець СЕРГІЙ, священик:

Реклама

– Раніше це був пустир, це було закинуте місце, коли ми там прибирали, то знаходили і шприци і щось тому подібне. Привели в порядок ту територію і вона зразу стала комусь потрібна чи комусь заважає. На тому місці не планується будувати великий собор. Там просто планується будівництво невеликої церкви для тих людей, які не хочуть ходити там в цьому районі в церкву московського патріархату. Будуть лавочки. Узгоджено із владою і з мешканцями місцевими, що буде дитячий майданчик.

Наразі дійти згоди сторонам не вдається. Зустріч духовенства і громади мало не скінчилася бійкою.

В міській раді кажуть – землю для церкви виділили ще попередні депутати. Тому зараз ініціювали перевірити на яких підставах і чому саме тут виділили територію. Можливо шукатимуть альтернативний вихід.

Людмила КОВАЧ, депутат Мукачівської міської ради:

– Міська рада готова йти на діалог з мешканцями району. Будемо шукати спільне рішення. Буде обговорення міської ради, керівниками виконками і будемо повідомляти громаду.
Поки триває перевірка будівництво не починатимуть. Церковники вже погодились відступити 10 соток землі і звести там дитячий майданчик, проте і таке рішення не задовільнило місцевих. Вже зібрали 450 підписів проти будівництва і кажуть стоятимуть до останнього.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно