Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Учасники Чемпіонату світу зі слідової роботи серед службових собак висловили своє захоплення закарпатськими краєвидами

Учасники Чемпіонату світу зі слідової роботи серед службових собак висловили своє захоплення закарпатськими краєвидами

Учасники Чемпіонату світу зі слідової роботи серед службових собак висловили своє захоплення закарпатськими краєвидами

Сьогодні розпочалася робоча частина ХХІІ Чемпіонату світу зі слідової роботи серед службових собак “World Championship 2016 for Tracking Dogs”.

ВІДЕО ДНЯ

Змагання проходять на 900 гектарах сільськогосподарських угідь у Мукачівському районі Закарпатської області.

Як розповів один із організаторів чемпіонату президент Всеукраїнського клубу власників німецьких вівчарок Василь Урбан, ГУ Кінологічного союзу України вперше отримало право приймати змагання такого рівня. Участь в ньому беруть 42 спортсмени з 21 країни світу. Місце проведення, а саме Закарпаття, обрало управління Міжнародної федерації кінологів, що знаходиться в Брюсселі.

Реклама

Чемпіонат світу триватиме чотири дні, протягом яких кожен учасник має пройти по дві слідові дистанції по 1800 метрів: на пшеничному полі та по оранці. На прокладених маршрутах знаходяться по сім предметів з різних матеріалів, які й треба знайти собакам. Максимальна кількість балів, яку можуть отримати учасники – 200 балів. Судять змагання двоє суддів-міжнародників зі Словаччини та Австрії. Володарі ж І-ІІІ місць отримають великі кубки чемпіонату та світове визнання.

Україну на Чемпіонаті світу представляє німецька вівчарка з м. Ромни Сумської області. Пес та його тренер Сергій Шлапак є співробітниками ДСНС. Обидва були учасниками пошуково-рятувальних операцій у зоні АТО. Раніше ця команда вже посідала ІІІ місце на Чемпіонаті світу з рятувальної роботи.

Реклама

У коментарі виданню учасниця зі Швеції розповіла, що попри перемоги у національних змаганнях для неї та її німецької вівчарки Лоссера чемпіонат в Україні – це найбільший конкурс, у якому вони беруть участь. Шведам досить складно було пристосуватися до клімату Закарпаття, адже собаку тренували в умовах засніженої Швеції, а температура на конкурсних полях в Україні перевищує +20 градусів за Цельсієм.

Учасники, які приїхали з Данії, Австрії, Норвегії, Естонії, Угорщини, Словаччини, Франції, Люксембургу, Чехії, Польщі, Словенії, Італії та інших європейських країн, висловили своє захоплення закарпатськими краєвидами. Конкурсанти є чемпіонами своїх країн, пройшли декілька кваліфікаційних відборів до чемпіонату, який є найтитулованішим змаганням серед службових собак. Більшість спортсменів, що приїхали на Закарпаття, співпрацюють з поліцією, прикордонниками або службою порятунку у своїх державах. Їхня спеціалізація – пошук слідів, предметів, людей, пошук під завалами тощо.

Нагадаємо, ХХІІ Чемпіонат світу зі слідової роботи серед службових собак триватиме на Закарпатті з 6 по 10 квітня 2016 року. Урочисте закриття та нагородження переможців відбудеться 10 квітня на стадіоні Мукачівської ДЮСШ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно