Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Карколомні трюки закарпатського руфера: на межі можливого

Карколомні трюки закарпатського руфера: на межі можливого
Закарпатці вражені екстримальним захопленням молодого земляка Івана Кіраля, який виконує небезпечні трюки на висотах Ужгорода, Мукачева та Києва.
ВІДЕО ДНЯ

Мабуть, усі українці із захопленням дивились на відомого руфера Mustang Wanted, який підкорив одну з веж Москви і пофарбував її у кольори українського стягу.

Але нещодавно закарпатці були вражені трюками свого молодого земляка, який виконував не менш небезпечні трюки на висотах Ужгорода, Мукачева та Києва. Звичайний хлопець з села Горонда Мукачівського району ще задовго до відомого подвигу столичного однодумця почав захоплюватись цим рідкісним екстремальним заняттям, – йдеться у статті "Екстримальне захоплення" в газеті "Панорама" від 31 березня.

Реклама

І за два роки після оприлюднених у всесвітній мережі відео він здобув популярність не лише серед закарпатців. Газета «Панорама» розшукала і поспілкувалась із закарпатським руфером Іваном Кіралем.

– Тож з чого почалось твоє захоплення екстремальними сходженнями?

Реклама

– Все почалось 2 роки тому, коли я з друзями просто йшов гуляти. Нам було нічого робити, й тому ми вирішили залізти на 20-метрову вишку на залізній дорозі. Ми залізли на неї і це нам сподобалось. Звісно, сподобався вид з висоти. Через рік я вже спробував виконувати трюки, зокрема, стоянка на руках. А потім цей же трюк намагався виконувати на висоті.

– Для того, щоб виконувати такі складні та небезпечні трюки, необхідні тренування. Як часто ти тренуєшся і готуєшся до екстремального підкорення вершин?

– Нічого особливого не треба для тренувань. Щодня я займаюсь на турніках та брусах, віджимаюсь. Раніше займався кікбоксингом, а також займався у спортзалі.

Реклама

– А чим ти займаєшся в житті?

– Зараз лише спортом і руферством. Раніше я навчався на автослюсаря, але це мені не подобалось. Це була ідея мами. Зараз я займаюсь тим, що мені до душі, як то кажуть.

– Як батьки поставились до такого небезпечного виду спорту?

– Батьки взагалі-то не сидять в інтернеті. Але те, з якою швидкістю поширюються чутки після появи якогось відео в мережі – то все. Батьки негативно ставляться до руферства. Але я їх переконую, що кожен наш крок по висотках є продуманим до дрібниць. І що це, звісно, моє захоплення.

– А що кажуть односельчани?

– Можна розділити їх навіть за віковою ознакою. Підлітки та молодь позитивно реагують на наші відеоролики. Деякі навіть питали: а як це можна зробити, що для цього потрібно? Старше покоління цьому не приділяло особливої уваги до тієї пори, поки не оприлюднили наші відео по телебаченню. І тоді слава миттєво розлетілася по всьому селу. І старше покоління розділилось на два табори: є люди, які ставляться позитивно, а є такі, які не дуже добре реагують на наші трюки.

– Інтернет – це, як то кажуть, глобальне мегасело. І будь-яка інформація, яка є в мережі, швидко розлітається серед інтернет-аудиторії. Чи приходять до тебе повідомлення від твоїх шанувальників чи просто людей, які теж би хотіли займатись подібними трюками?

Реклама

– Звісно. Чимало повідомлень отримую в день. Зокрема, от нещодавно мене один хлопець запитав: де у Мукачеві можна піднятись, що для цього потрібно робити, як тренуватись? Пишуть люди з різних міст. Кажуть: класно, ти молодець. Але можу зауважити такий цікавий факт: більшість людей, які мені пишуть, цікавляться руферством – це дівчата. Можливо, вони таким чином хочуть познайомитись.

– От багато людей мають бажання з тобою поспілкуватись. А чи хотів би ти поспілкуватись з тими, хто так само підкорює висотки і став вже відомим завдяки екстремальним трюкам?

– Безперечно, хотів би поспілкуватись з відомим руфером Mustang Wanted, який, як Ви знаєте, прославився, піднявшись на одну з веж Кремля. Крім нього, є росіянин Олександр Русінов. Більше я не знаю відомих руферів.

– Що ти відчуваєш при виконанні трюків і після них?

– Зазвичай під час виконання трюку не отримую ніякого кайфу, адреналіну, оскільки повністю всім тілом і думками сконцентрований на виконанні трюків. Коли піднімаєшся наверх, то концентруєш увагу на тому, аби не впасти. А після трюків і зйомок я передивляюсь відео і після накладання музики отримую задоволення.

– Скільки часу ти витрачаєш на пошук музики?

– Буває таке, що одразу знайдеш класний трек, а буває таке, що для музичного супроводу витрачаю цілий день.

Реклама

– Як реагують люди, які випадково потрапляють на відеозйомки твоїх кліпів?

– Пригадую зйомки першого відеокліпу з Мукачева. Коли ми знімали ходіння по будівельному крану, то під нами було близько 20 осіб, які, мабуть, були в шоці від того, що відбувається, думали, що ми впадемо. А коли ми піднімались на Ратушу в Мукачеві, то якийсь дідусь, можливо, депутат, кричав: «Злазьте, бо я зараз викличу поліцію».

– А кияни, які випадково стали свідками підкорення Московського мосту?

– Там настільки високо, що вони навіть не помічали, що я заліз на вершину мосту.

– Які подальші плани у Івана Кіраля?

– Зараз я монтую друге відео, на якому підкорюємо різні висотки Мукачева. Зокрема, труби, крани і навіть Замок Паланок. А наступні відео і наші подальші зйомки будуть в Ужгороді, де теж є чимало вершин, які варто підкорити. А потім будемо долати вершини усього Закарпаття. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно