Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті адвокат допоміг жінці розірвати шлюб та стягнути аліменти на дитину

На Закарпатті адвокат допоміг жінці розірвати шлюб та стягнути аліменти на дитину

На Закарпатті адвокат допоміг жінці розірвати шлюб та стягнути аліменти на дитину

До Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася Валентина Іванівна (ім’я змінено з етичних міркувань), інвалід II групи, яку хвилювало питання розірвання шлюбу та стягнення аліментів.

ВІДЕО ДНЯ

Оскільки пані Валентина, як інвалід, має право на адвоката за рахунок держави, у Хустському місцевому центрі їй призначили захисника Наталію Дубчак, яка допомогла жінці скласти позов про розірвання шлюбу та стягнення аліментів, стверджує прес-служба Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Закарпатській області.

Так, відповідно до ст.110 Сімейного кодексу України (далі – СК України), позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя. Згідно зі ст.180 СК України батьки зобов’язані утримувати дітей до досягнення ними повноліття. У відповідності до ч.2 ст. 182 СК України мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за винятком випадків, передбачених статтею 184 цього Кодексу.

Реклама

Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

Адвокат Наталія Дубчак склала позовну заяву про розірвання шлюбу та стягнення аліментів і направила до суду першої інстанції. Суд задовольнив позов про розірвання шлюбу та стягнення аліментів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно