Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській ЦРЛ гряде скорочення лікарів та зменшення ліжкомісць

У Мукачівській ЦРЛ гряде скорочення лікарів та зменшення ліжкомісць

У Мукачівській ЦРЛ гряде скорочення лікарів та зменшення ліжкомісць

З грудня в Мукачеві старувало реформування медичної галузі. Про деталі цього процесу розповіла начальник управління охорони здоров’я Мукачівського міськвиконкому Любов Мандзич під час прес-конференції, – інформує Мукачівська міська рада.

ВІДЕО ДНЯ

«Було обговорено кроки щодо реформування ЦРЛ та вузлової лікарні. Останню приєднано до райлікарні. Ми дійшли до висновку, що стаціонарні відділення будуть саме в ЦРЛ, а у вузловій лікарні буде лише денний стаціонар та цехова служба. Щодо працевлаштування фахівців вузлової лікарні – це питання теж вже вирішено, всім було запропоновано роботу. Єдине, що не можемо працевлаштувати пенсіонерів. Ми даємо дорогу молодим лікарям», – зазначає Любов Мандзич.

Другий етап – оптимізація ліжкового фонду. В ЦРЛ більше на 50 ліжкомісць більше, ніж передбачено чинними нормативами. «Ми провели моніторинг, і з’ясували, що щоденно 100 ліжок не обслуговуються через відсутність пацієнтів. Тому кількість ліжкомісць буде скорочено. Також упорядковується штатна чисельність. У багатьох відділеннях є більше спеціалістів, ніж це передбачено штатним розписом. Є відділення, де чимало лікарів працюють на чверть ставки. Це стосується в першу чергу пологового та гінекологічного відділеннь. Тому тут буде скорочено 12 посад, і в першу чергу це стосується пенсіонерів», – констатує керівник відділу.

Реклама

«Щодо стоматологічної поліклініки залишається дитяча стоматологія, залишається ургентна допомога цілодобова, а також залишається 8 посад стоматологів. 9 ставок буде скорочено – їм пропонують працювати на госпрозрахунковій основі, але лікарі відмовляються. Зрозуміло, що в нас розвинена приватна стоматологія, тому питань з працевлаштування не буде», – каже Любов Мандзич.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно