Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рейтинг українських вишів за показниками Scopus: УжНУ – 13-й, МДУ – один із найгірших в Україні

Рейтинг українських вишів за показниками Scopus: УжНУ – 13-й, МДУ – один із найгірших в Україні

Рейтинг українських вишів за показниками Scopus: УжНУ – 13-й, МДУ – один із найгірших в Україні

Видавничою службою «УРАН», на замовлення сайту Освіта.ua, здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів.

ВІДЕО ДНЯ

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів, 370 книжкових серій та 5,5 млн праць конференцій.

Реклама

Станом на квітень 2016 року до бази даних Scopus включено 128 вищих навчальних закладів України, що на 8 вищих навчальних закладів більше ніж у вересні 2014 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Реклама

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка – 73 (72 у попередньому рейтингу), Харківський національний університет ім. Каразіна – 57 (52) та Львівський національний університет ім. Франка – 46, що за рахунок більшої кількості публікацій та цитувань посунув з третьої сходинки Одеський національний університет ім. Мечникова.

П’яту та шосту сходинку посідають Чернівецький національний університет ім. Федьковича (44) та НТУУ "Київський політехнічний інститут" (38).

Донецький національний медичний університет ім. Горького (37), Дніпропетровський національний університет ім. Гончара (33) та НТУ "Харківський політехнічний інститут" (33) посіли 7, 8 та 9 місце рейтингу відповідно.

Реклама

10-те місце посідає Національний університет "Львівська політехніка", що має 30 пунктів за індексом Гірша.

Відносно двох найбільших вишів Закарпаття, то Ужгородський національний університет посів 13 сходинку. Щодо Мукачівського державного університету, то він один із найгірших в Україні. Виш посів аж 114 сходинку.

Довідково: "Scopus" – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях. База даних індексує більше 20 000 наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук. Також, до бази даних потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій та книжкових видань. Розробником та власником "Scopus" є видавнича корпорація "Elsevier". Дані "Scopus", окрім іншого, використовуються при складанні деяких рейтингів провідних університетів світу. Наприклад, Times Higher Education або QS World University Rankings.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно