Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль прийшов на суд, який розглядає позов проти Мукачівської міськради

Москаль прийшов на суд, який розглядає позов проти Мукачівської міськради

Москаль прийшов на суд, який розглядає позов проти Мукачівської міськради

Голова ОДА взяв участь у судовому засіданні, яке розглядає позов проти Мукачівської міськради щодо фінансування профтехучилищ. 

ВІДЕО ДНЯ

"У п’ятницю (15.04) Геннадій Москаль взяв особисту участь у судовому засіданні Мукачівського міськрайонного суду, який розглядає позов Закарпатської ОДА до Мукачівської міськради щодо фінансування трьох мукачівських професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ). Як уже неодноразово повідомлялося, Мукачево залишається єдиним містом обласного значення, яке відмовляється фінансувати ПТНЗ з міського бюджету, як це передбачено бюджетним законодавством. У результаті заборгованість по зарплатах, стипендіях, за енергоносії тощо за перший квартал у цих закладах перевищила 4,3 мільйона гривень", – йдеться на офіційному сайті очільника ОДА.

На початку засідання Г.Москаль звернувся з клопотанням залучити до розгляду справи як третю сторону директорів ПТНЗ, а також департамент освіти і науки та департамент фінансів ОДА. Це було задоволено, натомість клопотання представника Мукачівської міськради залучити до розгляду справи Міністерство освіти й науки України суд відхилив.

Реклама

– Ми хочемо через суд примусити Мукачівську міськраду виконати закон і профінансувати училища, зазначає Г.Москаль. – Так, як це зробили інші міста обласного значення на Закарпатті – Ужгород, Хуст і Берегово. Дії мукачівської влади, яка залишила дітей-сиріт без харчування, а персонал без зарплат, не тільки незаконні з точи зору права, але й аморальні з точки зору елементарної етики. Якщо питання не вирішити у стислі терміни, воно знову призведе до загострення соціальної напруги з блокуванням траси та пікетуванням ратуші. Сподіваюся, міська влада в Мукачеві це розуміє…

Наступне судове засідання за клопотанням Г.Москаля відбудеться 21 квітня за участі директорів профтехучилищ та керівництва двох департаментів ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно