Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівські волонтери разом з бійцями 128-ої бригади потрапили під обстріл сепаратистів "ДНР"

Тячівські волонтери разом з бійцями 128-ої бригади потрапили під обстріл сепаратистів "ДНР"

Тячівські волонтери разом з бійцями 128-ої бригади потрапили під обстріл сепаратистів "ДНР"

Минулого тижня група волонтерів з Тячівщини поїхали в зону АТО, щоб відвезти бійцям 128-ої бригади гуманітарний вантаж. А також два автомобілі, які для них придбали небайдужі мешканці району, зокрема, броньований транспортер "Оьpel та транспортер "Volkswagen T4"

ВІДЕО ДНЯ

Очолював поїздку волонтер з села Угля Віталій Богдан, який неодноразово їздив з гуманітарною місією на Схід. Однак 13-а поїздка виявилася для нього найбільш небезпечною із всіх попередніх. І хоч Віталій є сильно набожною людиною і не вірить в магію цифр, однак в даному випадку число "13" могло стати фатальним..

- Ми перебували в районі Пісків, де знаходиться опорний пункт українських позицій. Зупинились, щоб зробити фото біля збитого танку, в якому загинули наші солдати. Вийшли з машини і раптом почули постріли, - розповів Віталій.

Реклама

Волонтерів супроводжували бійці з 128-ої бригади, всіх у групі на той час було 7 осіб. На щастя, ніхто не постраждав. Лише військовому Володі з позивним "Шериф" осколок пробив куртку камуфляжа і застряг в документах, що знаходились в лівому кармані. Він єдиний був без бронежилета.

Стріляли в бік українських позицій прицільно по броньовику, який бійцям доставили тячівські волонтери. Бойовики намагались влучити у найменш захищені частини спецтехніки – скло, яке їм таки вдалося пошкодили.

Реклама

Загалом працював професіонали або ж снайпер – по машині випустили 18 куль. Якщо б у той час хтось знаходився всередині або поблизу, страшно уявити, що могло статися.
Бійці 128-ої бригади одразу доповіли про ситуацію вищому командуванню. На місце події була направлена розвідувальна група, проте її теж обстріляли бойовики. І наступного дня відбулася чергова провокація з боку ворожих позицій – під мінометний обстріл потрапила наша водовозка.

З приводу чого "Шериф" Володя навіть пожартував:

 – Сепари почали на нас полювання...

Реклама

Подібне вже траплялося з бійцями 128-ї бригади під Дебальцевим.

Тоді бойовики ганялися за джипом, на якому переміщалися закарпатські військові, і до речі, якого їм теж купили на Тячівщині – в селі Угля. У задній дверці автомобіля досі застряла ворожа куля як наслідок тих подій.

А тим часом броньовик відремонтували і передали на користування бійцям ремонто-відновлювального батальону 128ої гірничо-піхотної бригади.

– Ми домовились на одному із заводів в Черкасах, звідки родом Володя, і там нам виготовили нове скло для броньовика, – сказав волонтер Віталій.

Також бійцям була передана певна частина гуманітарного вантажу, який їм зібрали на Тячівщині. Це і домашня консервація, ковбаси, солодка випічка та інші продукти харчування. А також матеріальні засоби та інструменти (болгарки, дрилі, електроди), за допомогою яких вони ремонтуватимуть техніку.

Як розповів волонтер Віталій Богдан, наразі ситуація, де тримає оборону 128-ма окрема гвардійська гірсько-піхотна Закарпатська бригада Сухопутних військ Збройних Сил України, дуже складна.

Обстріли з боку бойовиків стають щоразу інтенсивнішими і дуже часто вони використовують заборонену Мінськими угодами зброю.

Реклама

Крім того, саперам бригади доводиться шукати та знешкоджувати міни й снаряди, які не розірвалися.

Перебувати в зоні АТО на Донеччині волонтерам зараз дуже небезпечно. А тим часом сюди, до своїх рідних домівок, повертається чимало мирного населення. І люди там, які практично втратили все, як ніколи потребують нашої допомоги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно