Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Партнери із сусідньої країни допомогли відкрити в одній із шкіл Ужгорода кабінет угорської мови

Партнери із сусідньої країни допомогли відкрити в одній із шкіл Ужгорода кабінет угорської мови

Партнери із сусідньої країни допомогли відкрити в одній із шкіл Ужгорода кабінет угорської мови

У понеділок, 18 квітня, в Ужгородській спеціалізованій школі № 2 відбулася урочиста передача кабінету угорської мови, створеного за підтримки партнерів з Угорщини. Захід відбувся за участі уповноваженого від уряду УР доктора Іштвана Грежі, генерального консула Угорщини в м. Ужгород Йожефа Бугайло, консула Ласло Віда, Генерального консула УР в Берегові Ендре Саліпскі, представників влади.

ВІДЕО ДНЯ

Пілотний проект з вивчення угорської мови започатковано в школі минулого року з ініціативи батьків, школярів та педколективу. Перша зустріч з угорською стороною відбулася у листопаді минулого року, під час якої сусіди презентували школярам навчальні іграшки для вивчення іноземної мови.

Як зазначив Іштван Грежа, «найбільші зміни за цей час відбулися у знаннях дітей. Коли я тут був, ви знали лише кілька слів угорською, а нині довели, які ви чудові учні. Своїм навчанням ви зміцнюєте дружбу двох сусідніх народів».  Угорські партнери вважають, що в Україні повинні бути саме такі, оснащені по-сучасному, класи, для вивчення іноземної мови, і їх повинно бути якомога більше. Наступною такий клас отримає школа № 2 міста Берегова. Угорська сторона обіцяє також організувати для українських школярів літній табір в своїй країні.

Реклама

Директор ужгородської школи Ярослав Кирлик, висловлюючи вдячність партнерам із сусідньої держави, зазначив: «Це стало ще одним кроком з наближення нашої освіти до європейських стандартів. Нині 48 учнів нашої школи вивчають угорську мову, а наступного навчального року таких дітей буде вже 108».

Останнім часом на Закарпатті все більшає охочих вивчати угорську мову. І це цілком закономірно: у краї проживає чимало етнічних угорців, окрім того, багато закарпатців пов’язані родинними, культурними чи бізнесовими стосунками із сусідами. Тож, аби й надалі розвивати ці дружні взаємини, необхідно розуміти один одного. Для цього й потрібно вивчати мову.

Реклама

Голова підкомітету з питань міжнаціональних відносин Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Василь Брензович зауважив: «сподіваюсь, що і в сусідніх областях Угорщини також вивчатимуть українську мову. І коли країни будуть двомовними, цей регіон буде розквітати. Таким чином ми протиставляємо свої дії тому, що відбувається на сході України: там говорить зброя, а тут ми зміцнюємо дружбу між двома народами».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно