Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська митниця поповнилась каретками для канатних доріг

Закарпатська митниця поповнилась каретками для канатних доріг

Закарпатська митниця поповнилась каретками для канатних доріг

Днями на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС українець залишився без двох кареток для канатних доріг через неправдиві відомості в товаросупровідних документах.

ВІДЕО ДНЯ

Перевозячи зі Словенії в Україну вантажівкою «MAN» продукти переробки – канатні дороги та каретки до них, громадянин подав працівникам митниці відповідні документи для їх переміщення. При проведенні митного контролю та огляду вантажу встановлено, що кількість товарів відповідає відомостям заявленим в товаросупровідній документації. Однак, виявлено часткову невідповідність наявного вантажу зазначеному в документах – на двох із чотирьох каретках не співпадають серійні заводські номери. Окрім того, вони нові та без слідів експлуатації, – зазначає відділ комунікації ГУ ДФС України в Закарпатській області.

В ході проведення перевірки правомірності переміщення вищевказаного товару на митну територію України встановлено, що канатні дороги та каретки у 2015 році були експортовані до Словенії для проведення  ремонту, в тому числі відновлення та регулювання. Разом з тим, відповідно до відомостей, каретки для канатних доріг, серійні заводські номери яких не співпадають з товаросупровідними документами, з митної території України не вивозились.

Реклама

Таким чином, водій перемістив товари через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу, як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо серійних номерів товару, оформлених посадовою особою фірми відправника – словенського підприємства. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 МК України вилучено дві каретки для канатних доріг, вартістю понад 606 тис. грн. Їх подальшу долю визначить суд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно