Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Китайці мають бажання збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод

Китайці мають бажання збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод

Китайці мають бажання збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод

Представники найбільшої в Китаї компанії, яка спеціалізується на будівництві сміттєпереробних заводів "China Western Power Industrial Co Ltd" у понеділок, 18 квітня, зустрілися з керівником краю Геннадієм Москалем, щоб обговорити питання утилізації місцевих відходів. Китайська делегація відвідала Закарпаття, щоб вивчити можливість  інвестувати в будівництво заводу з переробки сміття на електричну та теплову енергію.

ВІДЕО ДНЯ

 – У двадцять першому столітті ми поводимося з відходами, як у середньовіччі, – каже Геннадій Москаль. – Ми засмічуємо та забруднюємо землю і воду, дошкуляємо своїм сміттям сусіднім країнам. Відходи повторно практично не використовуємо, усе на сміттєзвалищах, які перевантажені. Сільські полігони взагалі не облаштовані. Ситуація критична ще й з огляду на те, що область приймає мільйони туристів щорічно.

Він також наголосив, у вирішенні проблеми з відходами край може розраховувати тільки на інвестиції, а переробка сміття на альтернативну енергію нині неабияк актуальна. Тож запевнив китайських інвесторів у всебічній підтримці, –йдеться у повідомленні прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

"Наші заводи розташовані у всьому світі. Зазвичай ми будуємо об’єкти, застосовуючи ВОТ-модель. Тобто проектуємо, будуємо, експлуатуємо визначену кількість років, а потім передаємо у комунальну власність. Інвестиції такого плану ми розглядаємо тепер на Закарпатті", – повідомив віце-президент китайської кампанії Ян Ксяндонг. За його словами, попереду ще огляд місцевості, зустрічі з фахівцями, розробка генерального плану, фінансової моделі тощо. Після всебічного вивчення ситуації китайська компанія сподівається досягти взаємовигідних домовленостей.

Китайці мають бажання збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно