Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через відсутність експерта потяг з лісом залишається у Чопі

Через відсутність експерта потяг з лісом залишається у Чопі

Затриманий активістами у неділю, 17 квітня, потяг із лісом продовжує стояти у зоні митного контролю в м. Чоп. Три дні відомство очікує на експерта, який би підтвердив сортність деревини.

ВІДЕО ДНЯ

Про це під час візиту на місце події повідомив очільник митного посту "Чоп-Залiзничний" Віктор Потапський. Також він підтвердив, що згідно із супровідними документами 22 вагони з лісом продовжують стояти у зоні митного контролю.

З його слів, власного експерта митниця  немає. Також, як виявилось, не може замовити відповідного фахівця через борги. Разом з тим, як стало відомо під час розмови, експерта не надають і перевізнику.

Реклама

"Ми звернулися у Закарпатську торгово промислову палату (ТПП), у них є фахівці. Але там відповіли, що в нас борги і експерта нам не направлять. 22 вагони – це десь близько 40 тисяч. Таких грошей у митниці нема. Експерта може залучити власним коштом і відправник, адже він теж зацікавлений. Проте, ТПП і їм не дає експерта. В СБУ – нема експерта, в податкової – нема експерта, в прокуратурі – нема... От, що нам робити? Якщо експерта не буде – будем стояти", – сказав Потапський.

Разом з тим, зі слів Віктора Потапського, за простій вагонів також доведеться заплатити. От, тільки, хто платитиме, митниця чи підприємство – наразі невідомо. А тим часом, один із експертів, який міг би зробити висновок, у відрядженні в Перечині. Іншого фахівця, якого очікували із Тячева, наразі також не дочекалися.

Реклама

Між тим у Чопі, вже ширяться чутки, що з експертом затягують умисно. Нібито, ліс мають намір забирати назад. 

"Власник буде ліс забирати назад. Вже не хоче через кордон... Тому вони тягнуть з експертом, що б дати йому час вирішити питання документів на розворот", – розповів співрозмовник.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно