Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У курортній зоні Шаяна невідомі вирубали більше гектара столітніх дубів

У курортній зоні Шаяна невідомі вирубали більше гектара столітніх дубів

У курортній зоні Шаяна невідомі вирубали більше гектара столітніх дубів
ВІДЕО ДНЯ

Місцеві активісти забили на сполох. Просто поблизу багатоповерхівок, у курортній зоні Шаяна невідомі вирубали більше гектара дубових насаджень. Місцеві переконують – це лісова зона і тут росли сторічні насадження, які вирубувати ніхто не мав права.

Роман КЕЛЕМЕН, активіст:

Реклама

– Все це знаходиться у лісовому фонді хустського ліса. Воно ніяк не могло бути приватизовано. Але вони спершу спилять дерева і зроблять вигляд, що це вільна земельна ділянка для приватизації.

Натомість лісівники переконують – дана територія не значиться на їх карті, тому цей масив не підконтрольний лісовому господарству.

Реклама

Роман ОРОС, в.о директора філії Хустського лісового агрогосподарства:

– Дана територія на наших картах і планшетах не рахується. Ці карти зроблені в 2004 році, значить до того часу цю ділянку хтось взяв у приватну власність або зробили документи.
Правоохоронці переконують, ділянка наразі знаходиться в приватній власності. Більше того, документи на неї мають одразу дві особи, які вже кілька років судяться. Дійшли навіть до Верховного суду. Як хтось отримав дозвіл на цей ліс і чи правомірно здійснили рубку – з’ясовують у нацполіції.

Олександр КАПТОШ, начальник слідчого підрозділу Хустського відділу поліції:

Реклама

– Офіційних звернень за даним фактом в Хустський відділ поліції не надходило. В ході моніторингу Інтернета ми цей факт виявили і він буде внесений в єдиний облік і далі буде проведена перевірка із залученням фахівців із економічної злочинності.

Тим часом активісти наголошують – наразі в Шаяні є десятки лісових територій, на які хтось отримав право власності. Як вони це зробили наразі не відомо. Дослідивши кадастрову карту лісівники переконують, що чимало приватизованих територій насправді належать державі і попри документи власності проводити будь-які дії в лісі ніхто не має права.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно