Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Мукачеві не хочуть миритися мешканці багатоповерхівки та проживаючі поблизу роми

В Мукачеві не хочуть миритися мешканці багатоповерхівки та проживаючі поблизу роми

В Мукачеві не хочуть миритися мешканці багатоповерхівки та проживаючі поблизу роми
В Мукачеві роми самовільно захоплюють ділянки і будуються на них, не маючи на це ніяких прав. Єдина претензія мешканців мікрорайону до циган - посягання на чужу територію. «Вони ставлять будинки в...

В Мукачеві роми самовільно захоплюють ділянки і будуються на них, не маючи на це ніяких прав.

ВІДЕО ДНЯ

Єдина претензія мешканців мікрорайону до циган - посягання на чужу територію. «Вони ставлять будинки в мікрорайоні де завгодно. Ми, в принципі, нічого не маємо проти будівництва, але нехай це відбувається законно і в чітко визначених місцях. Я вже говорив про цю проблему і з мером міста », - розповідає житель Мукачева Микола Ватага.

За його словами, самовільно забудовуватися циганам допомагає депутат міськради Іван Йонаш, також ром, єпископ тутешньої церкви «Нове життя». Табір на цій території існує вже досить давно, проте останнім часом він почав наближатися до багатоповерхівок, що тамтешнім жителям не подобається.

Реклама

«Ви коли-небудь жили поруч з циганським табором? - Говорить Микола Ватага. - Є нібито солідні і порядні громадяни цієї народності. У них є будинки, автомобілі і ... три коні, через яких - бруд, запах та інше. Газ вони не проводять - опалюють дровами і задимляються повітря. Сміття за собою не прибирають. В 100 метрах стоять баки для відходів, а вони розкидають сміття навколо. Біля нашого будинку є свердловина з мінеральною водою, стоїть табличка, що це санітарна зона, а її засмічують. Все це настільки дістало жителів району, що хочемо розголосу, сподіваючись, що хоч так щось зміниться. Ми зверталися в правоохоронні органи, я, зокрема, написав заяву дільничному. Він звертається до міської влади, але відповіді немає ».

Мер Мукачева Золтан Ленд'єл говорить, що багатоповерховий будинок не має права на всю навколишню землю, і зараз ділянка фактично нічийна, і претендують на нього як жителі, так і Йонаш, який хоче забрати його в свою церкву. Золтан Золтанович запросив до себе обидві сторони і запропонував землю поділити, однак на це не погодилися ні мешканці будинку, ні керівник церкви. «Примирити їх мені не вдалося», - резюмував мер.

Реклама

Так що поки, підтвердив він, долю землі будуть вирішувати депутати міськради. Чиї аргументи вони вважатимуть більш обгрунтованими, покаже час.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно