Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Гройсман доручив Голові ДФС провести розслідування обставин щодо контрабанди лісу у Чопі

Гройсман доручив Голові ДФС провести розслідування обставин щодо контрабанди лісу у Чопі

Гройсман доручив Голові ДФС провести розслідування обставин щодо контрабанди лісу у Чопі

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову негайно провести службове розслідування щодо інциденту у м. Чоп, пов’язаного зі спробою вивезення високоякісної необробленої деревини за кордон, незважаючи на заборону українського законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

Голова Уряду звернув увагу на скандал, що розгорівся у м. Чоп, де намагалися вивезти 24 вагони лісу високої якості. Необроблена деревина, експорт якої заборонений Законом, була пред’явлена до оформлення як дрова і не пройшла фактичного огляду для встановлення типу деревини.

"У нас є заборона на вивіз деревини. За великим рахунком, ця норма діє, але та оприлюднена інформація активістів, яку я бачив, мене дико вразила", – зазначив Володимир Гройсман, коментуючи цей випадок.

Реклама

У зв’язку з цим Прем’єр-міністр України доручив Голові Державної фіскальної служби України провести службове розслідування та покарати винних.

"Я би хотів, щоб кожен, хто мав причетність до цього – хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував – вони усі мають бути покарані і їхні матеріали мають бути передані до Національного антикорупційного бюро, – наголосив він. – Це чиста корупція, махрові корупціонери, яким просто не місце в самій системі".

Реклама

Також Володимир Гройсман доручив з’ясувати причетність до даного інциденту представників ПАТ "Укрзалізниця", а також екологів та лісників. "Це усе взаємопов’язано. Тому я доручаю швидко провести розслідування і усіх [винних] притягнути до відповідальності, і вони мають бути звільнені негайно", – підкреслив він.

Крім того, Прем’єр-міністр закликав прийняти відповідні кадрові рішення щодо керівництва митниці. "Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цим кругляком. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді, і роблять це. Тому я вважаю, що мають бути найжорсткіші кадрові рішення, які тільки можуть бути", – підкреслив Голова Уряду.

У свою чергу Роман Насіров повідомив, що службове розслідування щодо цього інциденту було розпочате та висловив сподівання, що воно буде закінчено вже цього тижня. За його словами, Державна фіскальна служба вживає заходів для забезпечення більш щільного контролю експорту деревини та подолання маніпуляцій.

Реклама

"Питання наведення порядку на митниці – один з найважливіших пріоритетів. Сьогодні багато речей, які нам треба фінансувати, і коли кошти йдуть повз державний бюджет – такого просто не може бути", – підкреслив Прем’єр-міністр.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно