Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Житель Тячівщини Юрій Петровцій відзначив 102-й день народження

Житель Тячівщини Юрій Петровцій відзначив 102-й день народження

Житель Тячівщини Юрій Петровцій відзначив 102-й день народження
ВІДЕО ДНЯ

Учора, 26 квітня, мешканець селища Тересва, Юрій Васильович Петровцій відсвяткував свої славні 102 роки.

Вітання з нагоди такої поважної дати іменинник радо приймав удома, в гарному настрої, серед найближчих людей. Зі святом найстаршого жителя селища вітали рідні й односельці. З вітаннями від імені народного депутата України Василя Петьовки до Юрія Васильовича завітали помічники нардепа Михайло Штефко та Степан Тулайдан. Зі щирими побажаннями і зиченнями міцного здоров’я, щастя та благополуччя вручили подарунок – потужний пилосос, який стане в нагоді великій родині дідуся. Без уваги не залишились і дев’ятеро правнуків старожила: їх гості порадували солодощами.

Реклама

Іменинник щиро дякував і радо бажав візитерам прожити стільки ж, скільки судилося йому, і навіть більше.

До свого віку Юрій Васильович ставиться по-філософськи. Каже:

Реклама

«Знаєте таку приказку: гадка за морем, а смерть за вухом, – каже довгожитель. – Скільки разів я вже міг померти, і тільки завдяки медицині вдавалося вижити».

За плечима у іменинника – довге і нелегке життя. Розповідає, що в молодості важко працював на Тересвянському ДОКу, потім 25 років відпрацював на Усть-Чорнянській вузькоколійці. Після виходу на заслужений відпочинок знову повернувся на ДОК. А ще, згадує Юрій Васильович, у 40-х роках він прихистив місцевих євреїв, яким вдалося уникнути концтабору. Тоді вони наказали своїм дітям допомагати родині тересвянця. З тих пір вдячні нащадки тієї родини щороку навідують поважного тересвянця з подарунками. 

Упродовж 70 років поруч із чоловіком була дружина Анна, яка шість років тому померла, коли їй було 87. Разом вони збудували будинок, виховали сина і доньку. Син Юрія Петровція, який був лікарем, на жаль, теж уже відійшов у вічність. Зараз дідусь Юрій мешкає з родиною онука та тішиться дев’ятьом правнукам.

Реклама

"Все життя дідусь слідував настанові: не пити і не палити", – каже Тетяна Косенко, дружина онука Юрія Васильовича. Додає: "Певно, тому й прожив таке життя".

На питання, що треба робити, щоб дожити до ста років і більше, Юрій Петровцій у відповідь посміхається: жити чесно та слідкувати за здоров’ям

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно